Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Представник мерії Дніпра розповів, що буде з готелем «Парус»

Від 2017 року міська влада Дніпра розпочала судові процеси щодо повернення готелю «Парус» до комунальної власності міста. У 2020 році сплив семирічний термін вже другого договору (перший ще був укладений у 2005 році - ред.), за яким інвестор мав закінчити будівництво цього об’єкта. Міська рада звернулася до суду щодо повернення будівлі «Парусу» до комунальної власності через невиконання інвестором «Ромбус-Приват» приватизаційних умов, тобто завершення будівництва цього об’єкта. Водночас інвестор звернувся до суду з вимогою надати йому ще один строк для завершення будівництва.

Урешті, позов Дніпровської міської ради було виграно. Верховний суд України минулого тижня виніс остаточне рішення щодо повернення об’єкта – готелю «Парус» до комунальнї власності міста. Тоді як інвестору «Ромбус-Приват» у позові було відмовлено.

«Таким чином поставлено остаточну крапку у серії судових спорів щодо готелю «Парус». Наразі необхідно завершити юридично формальні процедури щодо виконання судового рішення, тобто повернення об’єкта до комунальної власності територіальної громади, зокрема й реєстрації права комунальноії власності на нього. Найближчим часом усі ці процедури завершимо», - розповів під час пресконференції 7 лютого директор департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Артем Павлов.

Представник мерії також підкреслив, що є вимога державного виконавця до «Ромбус-Приват» щодо повернення готелю «Парус» добровільно: «Тому звертаємося до юридичної особи добровільно повернути об’єкт в рамках виконавчого провадження за актом прийому-передачі. Після завершення процедури вирішуватиметься подальша доля цієї будівлі – чи буде вона збережена, чи демонтована».