Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вперше у Дніпрі масштабне святкування Китайського Нового року

05 лютого о 18-00 на перехресті на перехресті вул. Барикадна та просп. Дмитра Яворницького (орієнтир-ворота входу в імпровізований Чайна-таун)-вперше у Дніпрі масштабне святкування Китайського Нового року.

УВАГА! О 18-00 підхід до преси.

Спікери:

-Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР;

-Денис Жаткін,  співорганізатор свята.

Довідка: 

Цими вихідними у Дніпрі вперше масштабно відзначатимуть Китайський Новий рік. Основні святкові заходи відбудуться 5 лютого на вулиці Барикадній, яку перетворять на мініверсію кварталу Чайна-таун. Початок заходу о 14-30. 

Дніпро – мультиконфесійне, багатонаціональне місто, де підтримують цікаві культурні події. Тому і зараз підтримали пропозицію від групи ініціаторів відсвяткувати у Дніпрі Китайський Новий рік з розмахом. Для підготовки заходу скоординували роботу усіх міських служб. Сподіваємося, дніпрянам і гостям міста свято сподобається, адже організатори підготували дійсно цікаву, насичену програму.

В імпровізованому Чайна-тауні на Барикадній працюватиме сценічний майданчик з театралізованими виступами, зона фуд-корту із шеф-кухарями, які готуватимуть автентичну китайську їжу. Також можна буде побачити китайські бойові мистецтва, наприклад, кунг-фу, а ще перфоманс – вигнання злого Няня. Також будуть різні майте-класи з оригамі, гімнастика цигун. Родзинкою свята стане танець Золотого дракона, мандаринове дерево, біля якого всі охочі можуть загадати бажання, та фаєр-шоу.

 Цінність івенту ще й у тому, що по крихтах з усього Дніпра акумулювали аутентичну культуру. Наприклад, ведучою заходу буде сходознавиця, дружина китайця, яка правильно трактуватиме усі події, що відбуватимуться на святі.

Святкові події в рамках Китайського Нового року у Дніпрі проходитимуть на різних локаціях 5 та 6 лютого. Детальна програма заходів додається.

УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ  від шлагбаума міськради о 17-30.