Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Виїзна пресконференція на тему «Капітальний ремонт трамваїв та тролейбусів»

02 лютого о 13-00 у вагоноремонтній майстерні КП «Дніпровський елекротранспорт» (просп. Сергія Нігояна, 49)- виїзна пресконференція на тему «Капітальний ремонт трамваїв та тролейбусів».
Спікери:
-Володимир Сусленков, заступник директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР;
-Юрій Карнаушенко, заступник начальника вагоно-ремонтної майстерні з виробництва КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР.
Довідка:
Ремонт вже існуючого на підприємстві рухомого складу є необхідною складовою безпечної роботи електротранспорту міста. Окрім придбаних 96 низькопідлогових тролейбуси та закупівлю 50 б/в трамваїв з Німеччини, КП "Дніпровський електротранспорт" використовує у щоденній роботі "старий" рухомий склад. Задля його безпечної та безаварійної роботи вагоно-ремонтною майстернею проводиться капітальний ремонт рухомого складу.
Після прибуття на ремонт, з електротранспорту демонтують усе електронне обладнання, викатують візки, замінюють обшивку салону, сидіння, за потреби ремонтують елементи стінок кузову. Також замість старих табличок з номером маршруту на рухомий склад монтують електронні табло, які показують кінцеві зупинки маршруту та його номер. Це дозволяє легко розпізнати напрямок руху у темний час.  Зовні рухомий склад фарбується згідно до дизайн-коду міста.
Для пасажирів встановлюють нові сидіння, більш зручні та ергономічні. Вони не мають зачіпок, якими можна було б зіпсувати одяг. Нові системи опалення взимку дозволяють почувати себе комфортно під час поїздки. Влітку в них відкриваються всі хвіртки, потолочні люки. Скло на вікнах та дверях - зі склопакетів. Це підвищує безпеку пасажирів під час хуліганських дій, як-то кидання каміння у громадський транспорт. Таке скло не сиплеться усередину, а покривається «павутинням».
Загалом, за 2021 рік було відремонтовано майже 40 одиниць рухомого складу. Варто зазначити, що ремонтується рухомий склад за кошти платників податків, тож треба бережливо ставитися до муніципального майна. Всі прояви вандалізму призводять до потреби знов ремонтувати трамваї та тролейбуси.
УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ  від шлагбаума міськради о 12-30.