Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містобудівна рада у Дніпрі розглянула будівництво низки житлових будинків і багатофункціонального комплексу на площі Успенській

28 січня у Дніпрі на засіданні містобудівної ради розглянули будівництво низки житлових багатоквартирних будинків, а також багатофункціонального офісного комплексу на площі Успенській. Зокрема, йшлося про зведення трисекційних 16-поверхових житлових будинків на ж/м Червоний Камінь (вул. Велика Діївська, 28-Н).

«На перших поверхах будуть торговельні центри, кафе, магазини. Будинки будуть об’єднані підземним паркінгом на 233 місця. За сучасними тенденціями, житлові об’єкти мають бути багатофункціональними, тобто щоб поруч в одному місці мешканці мали змогу провести дозвілля, відпочити, придбати продукти. Загалом нові будинки мають сформувати комфортний простір, вдало пов'язаний з громадським транспортом, станцією метро та іншою інфраструктурою поруч», — підкреслив архітектор, розробник проєкту Олексій Образцов.

Також під час засідання розглянули ще два проєкти – це будівництво багатоповерхового житлового будинку в районі перехрестя просп. Поля і вул. Ульянова. Це буде 25-поверховий будинок з триповерховим паркінгом, торговельними площами, дитячими майданчиками. А також зведення п’ятиповерхової офісної будівлі за адресою: площа Успенська, 11. Це буде багатофункціональний офісний комплекс з паркінгом.

«Це буде доволі невелика, компактна будівля, яка формуватиме один із фасадів Успенського скверу, де наразі триває реконструкція, і гарно вписуватиметься у загальну його концепцію. Об’єкт максимально тактильно взаємодіятиме з тими, хто гулятиме у сквері. Особливість будівлі – це дві великі тераси, «розкриті» на сквер», — сказав один із авторів проєкту, архітектор Михайло Аліпов.