Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі поклали квіти до пам'ятника молодому Тарасу Шевченкові з нагоди Дня Соборності України

22 січня відзначається День Соборності України. З цієї нагоди представники міської і  обласної влади, районів, ДСНС України у Дніпропетровській області поклали квіти до пам'ятника молодому Тарасу Шевченкові. 

«Цей день символізує національну єдність, згуртованість, зв'язок між поколіннями борців, які відстоювали волю і незалежність нашої держави. І зараз об’єднання українських земель є актуальним. 22 січня - як нагадування того, що в єдності - сила. Необхідно продовжувати докладати усіх зусиль для об’єднання. А об’єднує нас спільний дім - Україна і бажання творити спільне майбутнє!», - зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько. 

Довідка: День Соборності України відзначають щороку 22 січня, в день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося в 1919 році. Це була основна подія для українського державотворення. Акт злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.