Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Енергоефективність у школах та лікарнях міста, а також реалізація проєктів «Бюджету участі»: підсумки 2021 року

У 2021 році в рамках п’ятого етапу «Бюджету участі» у Дніпрі було реалізовано 147 проєктів, що становить майже 98 % виконання. Це – найвищий показник за усі роки існування проєкту в місті. Також було розпочато шостий етап «Бюджету участі». З’явилися дві нові групи проєктів: інформаційно-молодіжні та медико-соціальні. Також уперше подавати ініціативи та голосувати за них змогли мешканці міста від 14 років. А граничні розміри фінансування проєктів було збільшено: малих – з 200 тис. грн до 500 тис. грн, великих – з 1 млн грн до 1,5 млн грн. Про це під час річного звіту повідомила директорка департаменту інноваційного розвитку ДМР Юлія Павлюк.

«Під час загальноміського голосування 147 715 мешканців Дніпра віддали 532 213 голосів за 373 проєкти «Бюджету участі». Це рекордні понад 15 % населення міста. Для реалізації проєктів-переможців у муніципальному бюджеті заплановано 48 млн грн. Проте вже є проєкт рішення щодо збільшення цієї суми, який буде винесено на розгляд депутатів міської ради вже у лютому», – зазначила Юлія Павлюк.

Ще одна програма, якою опікується департамент інноваційного розвитку, – підвищення енергоефективності у бюджетних закладах Дніпра. Вона реалізується коштом Європейського банку реконструкції та розвитку. У рамках програми енергоефективні заходи були проведені у понад 80 закладах: встановлення індивідуальний теплових пунктів, ізоляція трубопроводів, утеплення фасадів, заміна вхідних дверей, утеплення горищ та покрівлі, заміна вікон.

«Усі заклади, у яких проведені роботи з енергомодернізації, мають середній показник економії на енерговитратах не менше ніж 36 %. Деякі заклади мають економію у понад 60 %. Зараз ми готуємося до 3 та 4 етапів цієї програми: термомодернізація буде проведена у 66 дитячих садочках, 28 школах та 4 медичних закладах», – додала Юлія Павлюк. Торік Дніпро включили до програми USAID – «Проєкт енергетичної безпеки». Ця програма фінансує USAID. У рамках співпраці буде розроблено схему теплопостачання міста, визначено список пріоритетних проєктів для покращення системи теплопостачання.

Повний звіт департаменту інноваційного розвитку можна переглянути на офіційній сторінці Дніпровської міської ради у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/dneprorada/videos/1125805011537517.