Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Для ліквідації наслідків снігопаду у Дніпрі задіяно понад 90 одиниць спецтехніки. Транспорт працює без перебоїв

У Дніпрі для ліквідації наслідків негоди (мокрого снігу) із ночі працює 91 одиниця техніки, зокрема 17 мінімашин для прибирання тротуарів, а також 16 бригад дорожніх робітників. Станом на 15:00 висипано понад 1 800 тонн протиожеледних сумішей. Передусім увагу приділяють найбільш небезпечним ділянкам – мостам, шляхопроводам, підйомам і спускам доріг. Нині роботи тривають. Про це під час брифінгу 18 січня повідомив головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

«Сьогодні водії перед тим, як виїжджати зранку, подивилися на погоду та залишили авто вдома. Дякуємо їм за це. Увечері очікується погіршення погодних умов, тож звертаємося до автовласників: не залишайте машини на узбіччі, аби не заважати роботі комунальної техніки вночі. Також сьогодні поліція не перекривала рух вантажного транспорту у місті: такого колапсу із вантажівками, як наприкінці грудня, не було. Крім того, багато водіїв вантажівок користувалися Південною об’їзною дорогою, яку нещодавно було відкрито», – зазначив Антон Андрієнко.

Водночас усі маршрути громадського транспорту працюють у штатному режимі: понад 800 автобусів, 180 трамваїв, 124 тролейбуси. Інтервали руху громадського транспорту не змінювалися.

«У нас заготовлена спеціальна снігоприбиральна техніка: вночі чергувало 7 бригад, проте снігопад був не дуже рясним, тож бригади не виїжджали. Сьогодні вночі чергуватимуть 8 бригад на снігоочисних трамваях, які за потреби виїдуть та очищатимуть колії. Крім того, чергуватимуть водії тролейбусів: вони готові в разі необхідності виїхати та очищати контактну лінію від льоду вночі», – зазначив під час брифінгу головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Денис Щербина.