Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Ліквідація наслідків негоди

Для ліквідації наслідків снігопаду 28 грудня станом на 07:00 у Дніпрі задіяли 70 од. посипальної техніки, 10 навантажувачів, 23 од. снігоочисної техніки, 17 од. мінітехніки, 7 самоскидів та 16 бригад дорожніх робітників. Для посипання використовується комбінована суміш (відсів + сіль) для кращого зчеплення з дорожнім покриттям. Використано 30 тонн солі, 300 тонн комбінованої та 132 тонни піскосоляної суміші. 

Роботи тривають. Вони різняться за ступенем важливості та черговості виконання. Увага насамперед – особливо небезпечним ділянкам (очищення доріг та оброблення протиожеледними матеріалами): мости, шляхопроводи, підйоми та спуски доріг (Південний міст, Центральний міст, Амурський міст, Кайдацький міст, Усть-Самарський міст, Самарський міст, шляхопровід Київський); вулиці (Космічна, Яснополянська, Михайла Грушевського, Робоча); проспекти (Дмитра Яворницького, Олександра Поля, Слобожанський, Івана Мазепи). Комунальники працюють згідно зі заздалегідь розробленими маршрутами снігоочищення – з чітким закріпленням за кожним достатньої кількості спецтехніки та планом дій.

Начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Світлана Літвінова закликає водіїв не паркуватися на узбіччях доріг, щоб спецтехніка могла проїхати. 

«Якщо ви бачите колону спецтехніки, яка чистить дорогу, від’їжджайте вбік, щоб вона могла проїхати. Нам дуже важливо дотримуватися швидкісного режиму. Машини чистять дороги на певній швидкості, їм не можна зупинятися», – додала Світлана Літвінова.