Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Online-ярмарок вакансій - впевнений крок до кар’єри для випускників!

 

Одним із пріоритетних напрямів роботи служби зайнятості є працевлаштування випускників навчальних закладів та пошук шляхів подолання безробіття та тіньової зайнятості даної вікової групи. 

Розв’язати проблеми зайнятості випускників можна тільки шляхом цілеспрямованої та систематизованої співпраці служби зайнятості та навчальних закладів 

Саме тому сьогодні фахівці відділу рекрутингу та активної підтримки безробітних Дніпровського МЦЗ, прийняли участь у online-ярмарку вакансій організованому представниками Дніпропетровського національного університету ім.Олеся Гончара з метою працевлаштування студентів-випускників. 

Захід проводився разом з потужними підприємствами міста і мав на меті задовольнити як шукачів роботи, так і роботодавців у якісному підборі кадрів.

До заходу були запрошені роботодавці, які давно співпрацюють з Дніпровським міським центром зайнятості: ТА «АКБ КОНКОРД», ПП «ЕКСПОЛАЙТ», ТОВ «Аптека медичної академії», КНП КМР «Міська лікарня №9», ТОВ «ЛОГОС», Головне управління Національної поліції у Дніпропетровській області, IT компанія SoftServe тощо.

Всього участь у заході взяли більше 20 роботодавців та близько 150 випускників Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара .

На початку трансляції начальник відділу рекрутингу Юлія Лимар презентувала учасникам спектр послуг, які надає відділ рекрутингу, сучасні форми працевлаштування такі як: Google-анкета шукача роботи, яку можна заповнити оnline; перелік сайтів та соціальних мереж для перегляду цікавих вакансій; та актуальні контакти за якими шукачі роботи можуть надіслати своє резюме та звернутися з приводу пошуку роботи.

Також учасники ярмарку мали можливість отримати консультацію з профорієнтації. Начальник відділу активної підтримки безробітних Марина Балицька провела тренінг по складанню резюме та самопрезентації при співбесіді з роботодавцями, що стало важливим кроком на шляху до працевлаштування випускників, особливо зважаючи на відсутність досвіду молодих шукачів роботи.

Окрім того роботодавці презентували більш ніж 50 актуальних вакансій різного спрямування: від робітничих професій до держслужбовців та фахівців IT сфери. Слухачі були проінформовані про перспективи розвитку, соціальні гарантії, умови праці робітників, заробітну плату та ін. Випускники мали змогу поставити питання, що їх зацікавили та отримали вичерпні відповіді.

У цілому ярмарок вакансій пройшов в атмосфері взаєморозуміння та співпраці, випускники отримали корисні знання та навички, дізналися про можливості та сервіси служби зайнятості, а роботодавці запросили зацікавлених шукачів роботи для більш детального ознайомлення із запропонованою роботою та умовами.

Сподіваємось, що проведений online-ярмарок стане стартовим майданчиком у кар'єрі для майбутніх молодих фахівців та посприяє оперативному забезпеченню працедавців кадрами