Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Online-конференція до міжнародного дня людей з інвалідністю

Сьогодні, 25 листопада в рамках Міжнародного дня людей з інвалідністю Дніпровським міським центром зайнятості ініційовано проведення online-конференції на тему: «Дієві форми співпраці служби зайнятості, роботодавців та соціальних партнерів з метою укомплектування підприємств персоналом, у т.ч. людей з інвалідністю».

До участі у конференції долучилися директор Дніпровського МЦЗ Юрій Ніколаєв, заступник директора Людмила Шмідт, начальник відділу рекрутингу Юлія Лимар, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Надія Дєллалова, директор Дніпропетровського обласного фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ірина Пронь, директор "ДУВП УТОС" Сергій Кіт, начальник відділу кадрів ДУВО "ЛУЧ" УТОС Лідія Тупіцина, заступник начальника інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради Олена Ізотова.

Захід відкрив Юрій Ніколаєв, який зазначив:«Насправді, цей день не є святом, а покликаний привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами, до захисту їх прав, гідності та благополуччя. Дніпровський міський центр зайнятості послідовно працює над урізноманітненням форм та підвищенням якості соціальних послуг для осіб з інвалідністю. Від початку 2021 року по теперішній час на обліку в Дніпровському МЦЗ було зареєстровано 214 осіб з інвалідністю, з них працевлаштовано за сприянням фахівців Дніпровського МЦЗ 74 особи,  продовжують перебувати  на обліку 54 особи. Серед працевлаштованих є офісні працівники: адміністратори, архіваріуси, менеджери та зі сфери обслуговування: продавців, кур’єри, кухарі, інші. З початку року роботодавці міста подали 596 вакансій для осіб з інвалідністю».

Заступник директора Людмила Шмідт розповіла про послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям, повідомила про можливість організації професійної підготовки безробітних за індивідуальними програмами на замовлення роботодавців, порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці.

Online-конференція пройшла у формі обговорення, де активно виступали запрошені роботодавці та соціальні партнери. Директор Дніпропетровського обласного фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ірина Пронь надала інформацію з приводу змін у законодавстві в полі соціального захисту осіб з інвалідністю та активні програми. Запрошені роботодавці, "ДУВП УТОС" Сергій Кіт та ДУВО "ЛУЧ" УТОС Лідія Тупіцина розповіли щодо поточної та перспективної потреби у фахівцях з інвалідністю на підприємстві.

Підбиваючи підсумки, учасники заходу відзначили актуальність обговорених питань та узгодили напрямки спільної діяльності. Незмінною залишається головна мета - робити все можливе, щоб особи з інвалідністю могли знайтисобі роботу, яка відповідає їх здібностям, нахилам та фізичним можливостям.