Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Презентація проєкту «МИСТЕЦТВО МІНЛИВОГО СВІТУ. Три сторіччя японської ксилографії». Виставка традиційно проходить у двох форматах: класичної експозиції творів та digital-інсталяції

 

24 листопада о 17-00 у мистецькому просторі  ARTAREA Dnipro (Троїцька площа, 5а- презентація проєкту «МИСТЕЦТВО МІНЛИВОГО СВІТУ. Три сторіччя японської ксилографії». Виставка традиційно проходить у двох форматах: класичної експозиції творів та digital-інсталяції.  
За підтримки програми «Культурна столиця».
Спікери:
-Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР;
-Григорій Гельфер, голова Художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України;
-Сергій Бурбело, директор МП «ARTAREA DNIPRO».
-Володимир Маліков, мистецтвознавець МП «ARTAREA DNIPRO».
 
Довідка:
У виставкових залах простору ARTAREA Dnipro представлено більш ніж 200 японських гравюр 18 – 20 століть у виконанні видатних майстрів: Кацушіка Хокусай, Кітаґава Утамаро, Тойохара Кунітіка та багатьох інших. УКІЙО-Е – унікальне явище у світовому мистецтві. Термін у перекладі з японської мови означає «картини плинного світу». Кольорові гравюри укійо-е ілюструють повсякденне життя Японії того часу. 
Детальніше про концепцію виставки можна дізнатися з низки відео екскурсій, подкастів та наукових матеріалів, які доступні за QR-кодами в експозиційному просторі.
Унікальності проєкту додає захоплююча мультимедійна інсталяція за мотивами традиційної японської гравюри. Образи самураїв та гейш, сцени з вистав театру кабукі, герої традиційних японських міфів, сторінки історії середньовічної Японії оживають у стрімкій динаміці відео-арту, який демонструється у digital-галереї.
К.о. Ірина Скосар( 050-480-45-46)