Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Мешканці Дніпра зможуть вплинути на відкриття аеропорту для міжнародних авіакомпаній

На сайті місцевих петицій з’явилося звернення «Розблокування аеропорту Дніпра для доступних міжнародних перельотів». 12 жовтня цього року Україна та Євросоюз підписали угоду «Про відкрите небо», згідно з якою будь-які європейські авіакомпанії (в тому числі лоукости) можуть здійснювати будь-яку кількість рейсів з українських аеропортів до будь-яких європейських чи українських міст.

«Мешканці Дніпра втомились від такого монопольного становища у аеропорту Дніпра, який на сьогодні фактично перестав відповідати статусу «міжнародного», адже з нього не літає жодна іноземна авіакомпанія. Ба більше – навіть на внутрішніх рейсах зберігся лише один напрямок – до Києва», – йдеться у зверненні.

Якщо петицію підтримає щонайменше три тисячі мешканців Дніпра, вона потрапить на розгляд Дніпровської міської ради. І тоді вона зможе захистити права дніпрян на вільні подорожі, надані угодою «Про відкрите небо». Ознайомитися із повним текстом звернення, а також підтримати петицію можна на сайті місцевих петицій за посиланням.