Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Воля та сила – незалежна країна»: у парку ім. Т. Г. Шевченка влаштували свято до Дня захисників і захисниць України

У Дніпрі, на оглядовому майданчику парку ім. Т. Г. Шевченка, влаштували свято до Дня захисників і захисниць України – «Воля та сила – незалежна країна». 

На алеї парку працювала виставка військової техніки, машин спецпризначення (патрульна поліція, відділи тактично-оперативного реагування та аеророзвідування, ДСНС, швидкої медичної допомоги). А госпітальєри Дніпра показували майстер-класи з надання домедичної допомоги. 

На самому ж оглядовому майданчику була розважальна програма для гостей свята: показові виступи зі зброєю, народні співи, танці від творчих колективів міста. А також стрільба з лука, майстер-клас з нарізання гарбузів. Ще усіх охочих частували кулешем й узваром. 

«Це свято у парку родинне і більше для діток, нашого підростаючого покоління. Щоб долучити їх духом до війська, поліції, рятувальників, медиків, які щоденно нас захищають, рятують, лікують. Містяни ближче знайомляться з їхньою роботою. А загалом такий святковий захід гуртує людей, патріотично налаштовує», – підкреслив директор департаменту парків та рекреації міськради Олександр Буйволюк. 

Водночас начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Дніпропетровській області Наталія Очеретяна розповіла: «Одна з наших локацій для повнолітніх – це імітація стану алкогольного сп’яніння за допомогою алкоокулярів. Пропонуємо дорослим у таких окулярах пройти спеціальною доріжкою, а це не дуже-то й легко. Таким чином відбувається імітація того, як бачить людина середовище у стані  алкогольного сп’яніння. Це спрямовано на профілактику, тобто не слід сідати за кермо у такому стані». 

Дніпрянка Олександра Савлук прийшла до парку разом зі своїми дітками: сином Олександром і донькою Варварою. 

«Чудовий тут захід. Дітям дуже подобається. Вони залюбки вилізають на військову техніку, фотографуються. А загалом дуже добре організовувати такі виставки, де діти та й дорослі можуть ближче ознайомитися з тим, як працюють наші служби. Краще відбувається, так би мовити, сприйняття реальності. І підліткам теж корисно: можливо, вони оберуть собі професію військового, рятувальника чи медика. Атмосфера тут колоритна. Усіх зі святом!» – додала пані Олександра. 

Цього дня свято у парку завершилося фаєр-шоу «Лютий вогонь».