Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Головне – любов та піклування: особливості влаштування безпритульних тварин у Дніпрі

13 жовтня у Дніпрі у КП «Зооконтроль» розповіли про особливості влаштування безпритульних тварин. Наразі тут перебувають близько 150 котів і собак. 20 із них – породисті собаки, яким потрібно знайти нові домівки. Саме ці тварини у пріоритеті щодо прилаштування, адже на вулиці вони не здатні вижити. Спочатку собаку або кота віддають потенційним господарям на випробувальний термін. Якщо все гаразд, то тварину реєструють, вживлюють їй чип, а власникам дають муніципальний жетон. Нові господарі забирають домашнього улюбленця безкоштовно, але за договором відповідального утримання.
«Договір відповідального утримання означає, що люди беруть на себе зобов’язання утримувати тварин відповідно до правил, які існують у нашому місті, також ми можемо у будь-який момент приїхати, аби перевірити умови, в яких тримають собак. Якщо щось не складається, то ми завжди готові прийняти тварину назад», – пояснила начальниця відділу реєстрації тварин КП «Зооконтроль» Ірина Пономаренко.
Також вона додала, що собак віддають стерилізованими та щепленими від сказу. Цьогоріч близько 150 тварин поїхали у нові домівки. А поки хазяїв шукають для Чака. Це стаффордширський тер’єр, який сам плавав у каналі на житловому масиві Ломівський. Знайти старих власників не вдалося. Тож для хлопчика шукають домівку.
Безпритульним виявився й шарпей Бандит. Його знайшли у центрі міста. Собака чипований, але хазяї чомусь відмовилися його забирати. Це молодий активний хлопчик, якому нещодавно виповнився рік.
Ніка – метиска німецької вівчарки. Від неї відмовилися, мабуть, через невідповідність породі. Її було знайдено біля міської ради, зляканою та тремтячою. Собака дуже орієнтована на людей. Вона стане справжнім членом родини.
Звичайно, це не всі тварини, які шукають новий дім. Переглянути фото та обрати для себе домашнього улюбленця можна на сторінках КП «Зооконтроль» у Faсebook та Instagram. Але краще приїхати та познайомитися з тваринами, налагодити контакт. Адреса КП «Зооконтроль»: вул. Березинська, 60. Заявки приймаються за телефонами: 098-172-85-99, 068-828-22-55.