Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Льодова арена та новий сквер: у Дніпрі планують побудувати мультиспортивний комплекс із великою рекреаційною зоною

У Дніпрі, на вулиці Янтарній, планують збудувати мультипрофільний спортивний комплекс зі сквером (також із різними локаціями для активного дозвілля). Це не лише створить потужний спортивний осередок на лівому березі міста, а й дозволить позбутися низки закинутих будівель біля 63-ї школи, на які роками скаржилися місцеві мешканці. 

«Тут є три завдання. Перше — це відносно віддалений від центру район, котрий потребує таких якірних проєктів. Друге — будівництво додаткової льодового майданчика. І третє — вирішення питання з покинутими будівлями і тими особами, які роблять там не зовсім правильні речі й лякають людей», — сказав заступник міського голови Володимир Міллер. Він також додав, що проєкт передбачатиме декілька джерел фінансування — міські кошти, гроші з державного бюджету та інвестиції, залучені від міжнародних фінансових інституцій. 

У мультиспортивному комплексі розмістять льодовий майданчик, універсальне поле для спортивних ігор, тренажерний зал для загальної та спеціальної фізичної підготовки спортсменів. Тут також будуть роздягальні, медичні блоки та фудкорт. 

Комплекс буде розрахований і на проведення спортивних змагань національного та міжнародного рівнів — хокею з шайбою та фігурного катання, волейболу, мініфутболу, а також єдиноборств, художньої гімнастики та чирлідингу. 

Будівлю та територію школи № 63 приведуть до ладу. Місто підготувало і всю матеріальну базу. У сквері буде мініскейтпарк, бігові доріжки, майданчики для футболу та баскетболу, тенісний корт та інші зони для активності. 

«Люди неодноразово просили про це під час зустрічей з мером, з депутатами. Тут зроблять комплекс рішень – у найкращих традиціях міста. Люди вже побачили, як реконструювали сквер Слобожанський, як триває будівництво скейтпарку та зелених зон у районі вулиць Калинової та Образцова», – сказав депутат міської ради Сергій Пустовий.

Народний депутат Дмитро Кисилевський, який залучив на проєктування тут нових об’єктів гроші з державного бюджету, назвав цей амбітний спортивний задум вдалим прикладом співпраці місцевої влади та народних депутатів. 

«Нам було поставлене чітке завдання. Ми завершили частину роботи з архітектурно-планувальних рішень. Це концепція і технологічне наповнення арени. Наступний крок — імплементація майбутнього комплексу в міське середовище», — повідомив головний консультант компанії «Комплекс», яка є генеральним проєктувальником, Максим Глазунов. 

Зі свого боку головний архітектор міста Дмитро Волик зауважив, що будівництво багатофункціонального спортивного комплексу саме на лівому березі відповідатиме сучасним урбаністичним практикам: «Це створить комфортне середовище там, де мешкає багато людей, зменшить маятникову міграцію. Це розвантажить транспортні магістралі і створить додатковий імпульс для подальшого розвитку цих територій». 

Місцева мешканка Світлана Літвін перспективі будівництва мультиспортивного комплексу радіє. Жінка наголошує — десятиліттями, окрім школи та бібліотеки, дітям та їхнім батьками більше ніде проводити дозвілля: «Тому цей запланований проєкт (такий красивий), це дуже добре для всього району. У нас тут дуже багато дітей. Та вони можуть гуляти лише десь у дворах, подекуди теж лізуть у закинути будівлі, а це небезпечно. Тому ідея – чудова. І головне — батьки і діти зможуть разом проводити час».

Будівництво планують розпочати наступного року.