Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Унікальна гранд-подія, яка не повториться: у рамках «DniPro ГогольFest» на території колишнього заводу презентували виставу «ТРУ»

У Дніпрі триває міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва «DniPro ГогольFest». Захід проходить у місті вже втретє в рамках програми «Культурна столиця».

 

Одна з локацій цьогорічного фестивалю – територія колишнього заводу ім. Карла Лібкнехта. Тут презентували унікальну гранд-подію – балет-оперу  «ТРУ». Вистава більше не повториться, її показали лише раз. Для цього біля шести заводських труб облаштували сценічний майданчик із технікою для масштабної світлової проєкції. 

Оперу створив режисер Влад Троїцький, а зіграли її – формація молодих українських митців NOVA OPERA разом з танцювальним театром Totem Dance Theatre.

 

За словами Влада Троїцького, «ТРУ» – це розповідь про Україну мрії через музику та візуальні інсталяції. Простір між трубами – це портал між учора і завтра. У назві фігурують й метафоричні символи: труби означають працю (труд) та правду (truth). 

 

«Ця колишня заводська територія з трубами досить незвична. І коли побачив цю локацію, одразу зрозумів, що створюватимемо щось унікальне, особливе. Це опера-балет, де присутня і поезія Шевченка, Ліни Костенко, історія України, а також надія і мрія про завтрашній день», – сказав Влад Троїцький.

 

Дар’я Іванович з Вінниці приїхала до Дніпра на фестиваль артпотягом ГогольTRAIN: 

«Сьогодні був насичений фестивальний день. Відвідали Центр сучасного мистецтва (DCCC), де була візуальна, театральна програма. А зараз завітали на спеціальну унікальну подію від Влада Троїцького, який завжди створює щось дивовижне. Такими незвичними локаціями, як, наприклад, ця, демонструється, що культура може бути усюди, зокрема, й на колишніх промислових об’єктах, що зовсім неочікувано на перший погляд. Поєднання візуального, перформативного мистецтва, музики – це щось неповторне!».