Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочистий захід до Дня фізичної культури і спорту

10 вересня о 14-00  у приміщенні Дніпровської міської ради (просп. Д. Яворницького, 75, 2 поверх, сесійна зала)-урочистий захід до Дня фізичної культури і спорту.

Працівники сфери фізичної культури та спорту будуть нагороджені подяками  міського голови та пам’ятними подарунками.

Довідка:

На захід запрошені директора дитячо-юнацьких шкіл міста, комунальних підприємств, голови міських федерацій з видів спорту, тренери-викладачі спортивних закладів міста.

Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94).

У м. Дніпрі працює 21 спортивна школа підпорядкована управлінню спорту департаменту гуманітарної політики. З них 10 мають статус спеціалізованої школи олімпійського резерву. В місті працює 60 федерацій з видів спорту, з них 33 з олімпійських видів спорту, та 27 – з неолімпійських.

У спортивних школах займається 11 477 учнів:

- кандидати у майстри спорту України – 415 чол;

- майстер спорту України – 38 чол.;

- майстер спорту України міжнародного класу – 1 чол.;

- 302 вихованця входять до складу збірних команд України з видів спорту. 

Протягом останнього року вихованці спортивних шкіл здобули 1 627 медалей, з яких 694 – золоті:

- на чемпіонатах України – 658 шт.;

- на міжнародних змаганнях – 36 шт.

З початку 2021 року було проведено 164 спортивних заходів з різних видів спорту, серед них:

- 2 змагання міжнародного рівня;

- 14 змагань всеукраїнського рівня;

- 148 міських чемпіонатів, кубків, турнірів, спортивних заходів.

У 2021 році 9 дніпровських спортсменів взяли участь у  Іграх XXXII Олімпіади у Токіо. Місто Дніпро було представлено у таких видах спорту, як: легка атлетика – Ярослава Магучіх, Анна Рижикова, Михайло Кохан, Микита Нестеренко; плавання – Денис Кесіль; фехтування на шпагах – Богдан Нікішин; бадмінтон – Марія Улітіна; теніс – Надія та Людмила Кіченок. Бронзову медаль олімпійських ігор зі стрибків у висоту здобула Магучіх Ярослава, підкоривши висоту 2.0 м.

Також у цьому році 20 дніпровських спортсменів стали учасниками XVI Паралімпійських ігор. Дніпро було представлено такими видами спорту, як: стрільба кульова, веслування академічне, пауерліфтинг, плавання, дзюдо, легка атлетика, бадмінтон. За підсумками змагань дніпрянам вдалося вибороти 18 медалей.

У 2017 році вперше запроваджені міські стипендії провідним спортсменам міста Дніпра. У 2021 році цей проєкт успішно продовжений -  43 провідних спортсмена отримують стипендію міського голови на загальну суму
2 416 649,00 грн.

На даний час триває реконструкція стадіону ім. Петра Лайка – це сучасний спортивний комплекс ІІ категорії згідно з вимогами Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF). Стадіон займає площу 3,973 га, має
8 бігових легкоатлетичних доріжок з розташованим всередині футбольним полем з натуральним покриттям та зонами для метання списа, молота, диска, ядра, стрибків у висоту, довжину, з жердиною і потрійного стрибка та ямою з водою для «стрип-чейза».

Після завершення реконструкції на стадіоні зможуть одночасно змагатися або тренуватися у різних дисциплінах понад 650 спортсменів. Оновлені трибуни вмістять більше ніж 2 тис. глядачів. Крім того, врахована можливість для відвідування стадіону особами з обмеженими фізичними можливостями.

Ультрасучасне обладнання та покриття стадіону забезпечать якісні умови для підготовки спортсменів та комфортні умови для роботи персоналу, перебування офіційних осіб та відвідувачів, як регіональних та місцевих чемпіонатів, так і  міжнародних змагань.

Також розпочато реконструкцію спортивного комплексу по просп. Б. Хмельницького, 16 Д. Будівництво п’ятиповерхового спортивного комплексу дасть можливість проведення навчально-тренувального процесу та змагань міського, обласного і всеукраїнського рівнів, сприятиме розвитку у м. Дніпрі наступних видів спорту: сучасне п’ятиборство, волейбол, пляжний волейбол, єдиноборства, гімнастики художньої, міні-футбол, баскетбол, гандбол, черліденг. У спорткомплексі зможуть займатися близько 820 дітей.

З початку 2021 року у Дніпрі встановлено 2 футбольно-баскетбольних, 4 тренажерних, 44 дитячих майданчиків та покладене гумове покриття на 4 майданчиках.

УВАГА! На захід  запрошуються виключно  представники пресслужби міськради. Фото, відео та реліз будуть в офіційній розсилці мерії. Дякуємо за розуміння!