Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Податківці звернулися до мерії Дніпра із проханням допомогти в поширенні інформації про суми податкової заборгованості

2 вересня у Дніпровській міській раді відбувся брифінг з представниками Головного управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області, які звернулися до міської влади з проханням посприяти у поширенні інформації серед платників податків щодо їхньої заборгованості по податках і зборах до місцевого бюджету.
«Податкова служба сповіщає платників податків про заборгованість податковою вимогою. Однак, відповідно до Податкового Кодексу України такий документ формується від суми заборгованості, яка перевищує 3 тисячі 60 грн. Тобто сповістити тих, хто має меншу суму заборгованості, можливості в нас немає. У Дніпрі налічується 9,4 тисячі платників, які мають заборгованість нижчу за 3 тисячі 60 грн, на загальну суму 4,9 млн грн», – сказала начальниця управління по роботі з податковим боргом головного управління ДПС у Дніпропетровській області Світлана Цегельська.
Зі свого боку начальниця управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Євгенія Самсоненко додала: «Найбільша заборгованість по платі за землю та за її оренду, другим пунктом йде несплата єдиного податку,  третім – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У Дніпрі налічується 6,5 тисяч осіб, які заборгували 2,1 млн грн земельних податків, 2 тисячі осіб не сплатили єдиного податку на 1,5 млн грн, понад 1 тисяча осіб заборгувала 1,3 млн грн за нерухомість».
Заступниця начальника управління - начальниця відділу моніторингу та координації надходжень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та окремих податків і зборів місцевого бюджету ДМР Марина Маротчак нагадала про співпрацю міської влади із органами податкової служби: «Департамент по роботі з доходами на постійній основі проводить моніторинг земельних ділянок та нерухомості, які підлягають оподаткуванню. Його результати направляють до ГУ ДПС у Дніпропетровській області для залучення власників такого майна до оподаткування та недопущення втрат місцевого бюджету».
Звернутися до податкової, щоб дізнатися про заборгованість, можна за телефоном: (063) 561 93 20.