Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля ТОВ "Аволіндал" Код ЄДРПОУ 38896652

Додаток 2

до Порядку передачі документації для надання висновку з оцінки впливу на довкілля та фінансування оцінки впливу на довкілля

 

26.08.2021 р.

(дата офіційного опублікування в Єдиному

реєстрі з оцінки впливу на довкілля

(автоматично генерується програмними

засобами ведення Єдиного реєстру

з оцінки впливу на довкілля,

не зазначається суб’єктом господарювання)

 

20218198429

(реєстраційний номер справи про оцінку

впливу на довкілля планованої діяльності

(автоматично генерується програмними

засобами ведення Єдиного реєстру

з оцінки впливу на довкілля,

для паперової версії зазначається

суб’єктом господарювання)

ПОВІДОМЛЕННЯ
про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля

    • З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АВОЛІНДАЛ» 

(повне найменування юридичної особи, код згідно з ЄДРПОУ або прізвище, ім’я та по батькові

Код ЄДРПОУ - 38896652

фізичної особи - підприємця, ідентифікаційний код або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті)

інформує про намір провадити плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля

 

1. Інформація про суб’єкта господарювання

юридична адреса: 04080, місто Київ, вулиця Юрківська, будинок 28, офіс 3; контактний номер телефону –  (044) 207-10-10; (098) 430-27-27

(місцезнаходження юридичної особи або місце провадження діяльності фізичної особи - підприємця (поштовий індекс, адреса), контактний номер телефону)

2. Планована діяльність, її характеристика, технічні альтернативи.

Планована діяльність, її характеристика.

Будівництво багатопаливного АЗК зі знесенням частини існуючих будівель та споруд по вул. Космічна, 32 в Соборному (Жовтневому) районі м. Дніпро.

Проектом передбачається будівництво сучасної будівлі АЗК з магазином, кафетерієм, встановлення двох підземних секційних резервуарів для зберігання нафтопродуктів загальним обсягом 100 м3 зблокованих з заправними острівцями, заправнику газу місткістю 9,9 м3, дизельної електростанції для резервного електропостачання, очисних споруд поверхневого стоку, очисної споруди "Біотал". Інженерне забезпечення об’єкту від існуючих міських мереж.

Технічна альтернатива 1.

Розглядається встановлення на АЗК підземної ємності для зберігання скраплених вуглеводневих газів (пропан-бутан), місткістю 9,9 м³.

Технічна альтернатива 2.

Розглядається встановлення на АЗК наземної ємності для зберігання скраплених вуглеводневих газів (пропан-бутан), місткістю 9,9 м³.

3. Місце провадження планованої діяльності, територіальні альтернативи.

Місце провадження планованої діяльності: територіальна альтернатива 1.

Ділянка під будівництво багатопаливного АЗК знаходиться по вул. Космічна, 32, в Соборному (Жовтневому) районі м. Дніпро. Право на користування земельною ділянкою площею 0,5055 га належить ТОВ «АВОЛІНДАЛ» (кадастровий номер земельної ділянки 1210100000:03:074:0035).

Місце провадження планованої діяльності: територіальна альтернатива 2.

Не розглядається у зв’язку з наявним правом на користування земельною ділянкою площею 0,5055 га.

4. Соціально-економічний вплив планованої діяльності

Метою будівництва нового автозаправного комплексу є надання послуг по заправці автомобілів якісним пальним, створення додаткових робочих місць, збільшення надходжень у місцевий та державний бюджет.

5. Загальні технічні характеристики, у тому числі параметри планованої діяльності (потужність, довжина, площа, обсяг виробництва тощо)

На автозаправній станції здійснюватимуться наступні технологічні операції: прийом, збереження і відпуск трьох сортів бензину (А-98, А-95, А-95 nano), двох сортів дизпалива (ДП nano, ДП nano extra) та суміші скрапленого вуглеводневого газу пропан-бутану (СВГ). Постачання нафтопродуктів передбачається автоцистернами – паливовозами та автоцистернами для перевезення скрапленого газу.

Багатопаливний автозаправний комплекс складається із наступних будівель та споруд: будівлі АЗК з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів, заправного острівця на 1 ПРК (3 шт.), двох двохстінних секційних резервуарів для зберігання нафтопродуктів, об’ємом  50 м3 кожен, навісу над ПРК, зливного пристрою, майданчика зливу палива, очисних споруд поверхневого стоку, блискавковідводів, стаціонарного заправника газу, об’ємом 9,9 м3, майданчика для автоцистерни СВГ, майданчика для зберігання інвентаря, флагштоків, літнього майданчика, майданчика для сміттєзбірників, майданчика під дизель-генератор, щита пожінвентаря та ящика для піску, майданчика під сервісний пост, сервісного пілону, майданчика тимчасового зберігання легкових автомобілів, іміджевої стели, інформаційно - цінової стели, сервісної стели, покажчиків заїзду, виїзду, майданчиків для висадки, посадки пасажирів, ємності для поливу місткістю 50 м³, очисної споруди "Біотал", підпірної стінки, комплектної трансформаторної підстанції.

Керування паливороздавальними колонками передбачається з будівлі АЗК.

Острівці з паливороздавальними колонками передбачається розташувати під навісом.

Усі проїзди і площадки запроектовані з твердим покриттям.

Електропостачання АЗК передбачається від існуючих мереж (ПС 150/10 кВ «Тополя» РП-15 АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»). Телефонізація АЗК передбачається від існуючих мереж.

Водопостачання АЗК для побутових і виробничих потреб передбачається від існуючої мережі водопроводу міста згідно договірних відносин. Відведення господарсько-побутових стоків від будівлі АЗК здійснюватиметься на локальні очисні споруди "Біотал" продуктивністю 6 л/с з відведенням очищених стоків в зовнішню запроектовану мережу дощової каналізації Ø700мм. Стоки дощової каналізації від майданчика АЗК передбачається відводити в запроектовану на майданчику мережу дощової каналізації Ø200мм після очищення в фільтрі-сепараторі типу FSN-4 компанії PETROMETAL, з максимальною продуктивністю 4 л/с.

Опалення будівлі АЗК передбачається від електричного котла(тепла підлога) та електричних конвекторів. Зовнішнє пожежогасіння здійснюватиметься первинними засобами та від існуючих пожежних гідрантів.

Режим роботи АЗК – цілодобовий, щоденний. Кількість працюючих загальна - 25 чол., у найбільшу зміну – 9 чол.

Кількість заправок нафтопродуктами на добу складатиме 250 автомобілів, річний обсяг нафтопродуктів – 2975 м3 на рік. Кількість заправок газом на добу складатиме 100 од/добу, річний обсяг – 1825 м3 на рік. Максимальна кількість заправок на рік: бензин та дизельне паливо – 91250, газ пропан-бутан – 36500.

6. Екологічні та інші обмеження планованої діяльності за альтернативами:

щодо технічної альтернативи 1

Ділянка будівництва багатопаливного АЗК не знаходиться на землях природоохоронного призначення.

Дотримання вимог до організації санітарно-захисної зони, водоохоронних зон та прибережних захисних смуг відповідно до Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів (ДСП 173-96). Згідно ДСП 173-96 «Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів», відстань до найближчої житлової забудови повинна складати не менше 50 м. Прибережна захисна смуга для великих річок, водосховищ на них та озер виділяється по  обидва  береги річок  та  навколо  водойм вздовж урізу води (в меженний період) шириною 100 м.

По забрудненню атмосферного повітря – значення гранично допустимих концентрацій (ГДК) забруднюючих речовин в атмосферному повітрі населених пунктів. Повинні дотримуватись обсяги та концентрації дозволених викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел викидів в атмосферне повітря від джерел викидів.

Раціональне використання водних ресурсів із мінімальним споживанням на господарсько-побутові потреби, дотримання вимог природоохоронного законодавства.

По ґрунту, поверхневим та підземним водам – відсутність на них прямого впливу.

Сортування відходів та передача їх спеціалізованим підприємствам відповідно до ЗУ «Про відходи».

Загальні санітарні норми – санітарні розриви при забудові міських територій.

Санітарно-гігієнічні обмеження – допустимі рівні шуму, рівень акустичного забруднення не повинен перевищувати нормативів відповідно до «Санітарні норми виробничого шуму, ультразвуку та інфразвуку».

Виконання правил пожежної безпеки.

Власник планованої діяльності бере на себе зобов’язання виконувати всі умови щодо експлуатації об’єкту діяльності, охоронні, ресурсозберігаючі, захисні та інші заходи задля безпечної експлуатації обладнання.

Вплив на навколишнє середовище мінімальний і не потребує додаткових екологічних обмежень.

щодо технічної альтернативи 2

Аналогічно технічній альтернативі 1, окрім можливого впливу на ґрунт та підземні води.

щодо територіальної альтернативи 1

  • Містобудівними умовами та обмеженнями для проектування об’єкта будівництва;
  • Розмір санітарно-захисної зони;
  • Протипожежні розриви між будівлями та спорудами.

щодо територіальної альтернативи 2

Не розглядається.

7. Необхідна еколого-інженерна підготовка і захист території за альтернативами:

щодо технічної альтернативи 1

Згідно проектним рішенням, на даній ділянці здійснюватиметься виїмка землі під фундамент операторної, резервуарів рідкого палива та СВГ. Під час проведення заходів з благоустрою для озеленення передбачається влаштування газону. Проектні рішення в період будівництва та експлуатації будуть забезпечувати раціональне використання ґрунту та водних ресурсів, а також будуть передбачені захисні та компенсаційні заходи.

щодо технічної альтернативи 2

Згідно проектним рішенням, на даній ділянці здійснюватиметься виїмка землі під фундамент операторної та резервуарів рідкого палива. Під час проведення заходів з благоустрою для озеленення передбачається влаштування газону. Площа зеленого газону зменшиться за рахунок облаштування наземного резервуару СВГ. Проектні рішення в період будівництва та експлуатації будуть забезпечувати раціональне використання ґрунту та водних ресурсів, а також будуть передбачені захисні та компенсаційні заходи.

щодо територіальної альтернативи 1

Ділянка для розміщення АЗК знаходиться у оренді; плановане використання погоджене з Дніпровською міською радою, КП «Дніпроводоканал», АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

щодо територіальної альтернативи 2

Не розглядається у зв’язку з наявним договором оренди земельної ділянки.

8. Сфера, джерела та види можливого впливу на довкілля:

щодо технічної альтернативи 1

Клімат і мікроклімат – прямий вплив відсутній;

Повітряне середовище: при будівництві – тимчасові викиди від роботи будівельної техніки, при експлуатації – викиди небезпечних речовин у межах гранично припустимих концентрацій;

Водне середовище: вплив незначний: водопостачання будинку АЗК – від існуючої мережі водопроводу міста. Скид господарсько-побутових стоків передбачається здійснювати на локальні очисні споруди "Біотал" з відведенням очищених стоків в зовнішню запроектовану мережу дощової каналізації. Для очищення дощових стоків забруднених нафтою та нафтопродуктами передбачається будівництво очисних споруд.

Геологічне середовище – негативних явищ не передбачається, можливий частковий вплив;

Рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти – площадка не розміщується у межах території та об’єктів природно-заповідного фонду. На земельній ділянці існують зелені насадження. Зелені насадження, що підлягають знесенню, будуть знесені тільки після того, як замовником будуть отримані необхідні документи на видалення зелених насаджень згідно діючого законодавства зі здійсненням встановлених компенсуючих заходів.

Утворення відходів: відходи, що утворюватимуться на підприємстві, передбачається збирати і складувати у спеціально відведених місцях з подальшим вивезенням згідно до укладених договорів;

Навколишнє соціальне середовище (населення): позитивний вплив завдяки відрахуванням до місцевого бюджету, покращенні послуг для населення;

Навколишнє техногенне середовище: не впливає.

Шум: межа розповсюдження шуму знаходитиметься в межах виробничого майданчика та встановленої СЗЗ та не перевищуватиме допустимих значень.

Ґрунт: незначним джерелом забруднення може стати будівельне сміття та паливомастильні матеріали від роботи будівельної техніки. З метою запобігання негативного впливу на грунт, передбачається оснащення площадки контейнерами для побутових і будівельних відходів з подальшим вивезенням їх по мірі накопичення.

щодо технічної альтернативи 2

Аналогічно технічній альтернативі 1

щодо територіальної альтернативи 1

Здійснення планованої діяльності в межах відведеної земельної ділянки не спричинить значного негативного впливу на оточуюче середовище та здоров’я населення.

щодо територіальної альтернативи 2

Не розглядається.

9. Належність планованої діяльності до першої чи другої категорії видів діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля (зазначити відповідний пункт і частину статті 3 Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”)

Об'єкт планованої діяльності відноситься до другої категорії видів планованої діяльності та об'єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля – стаття 3 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля», ч. 3, п. 4 (зберігання та переробка вуглеводневої сировини (газу природного, газу сланцевих товщ, газу, розчиненого у нафті, газу центрально-басейнового типу, газу (метану) вугільних родовищ, конденсату, нафти, бітуму нафтового, скрапленого газу; а також поверхневе та підземне зберігання викопного палива чи продуктів їх переробки на площі 500 квадратних метрів і більше або об’ємом (для рідких або газоподібних) 15 кубічних метрів і більше).

10. Наявність підстав для здійснення оцінки транскордонного впливу на довкілля (в тому числі наявність значного негативного транскордонного впливу на довкілля та перелік держав, довкілля яких може зазнати значного негативного транскордонного впливу (зачеплених держав)

Підстав для здійснення оцінки транскордонного впливу на довкілля немає.

11. Планований обсяг досліджень та рівень деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля

Плановий обсяг досліджень та рівень деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля у відповідності з ст. 6 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

12. Процедура оцінки впливу на довкілля та можливості для участі в ній громадськості

Планована суб’єктом господарювання діяльність може мати значний вплив на довкілля і, отже, підлягає оцінці впливу на довкілля відповідно до Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”. Оцінка впливу на довкілля - це процедура, що передбачає:

підготовку суб’єктом господарювання звіту з оцінки впливу на довкілля;

проведення громадського обговорення планованої діяльності;

аналіз уповноваженим органом звіту з оцінки впливу на довкілля, будь-якої додаткової інформації, яку надає суб’єкт господарювання, а також інформації, отриманої від громадськості під час громадського обговорення, під час здійснення процедури оцінки транскордонного впливу, іншої інформації;

надання уповноваженим органом мотивованого висновку з оцінки впливу на довкілля, що враховує результати аналізу, передбаченого абзацом п’ятим цього пункту;

врахування висновку з оцінки впливу на довкілля у рішенні про провадження планованої діяльності, зазначеного у пункті 14 цього повідомлення.

У висновку з оцінки впливу на довкілля уповноважений орган, виходячи з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, визначає допустимість чи обґрунтовує недопустимість провадження планованої діяльності та визначає екологічні умови її провадження.

Забороняється розпочинати провадження планованої діяльності без оцінки впливу на довкілля та отримання рішення про провадження планованої діяльності.

Процедура оцінки впливу на довкілля передбачає право і можливості громадськості для участі у такій процедурі, зокрема на стадії обговорення обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, а також на стадії розгляду уповноваженим органом поданого суб’єктом господарювання звіту з оцінки впливу на довкілля.

На стадії громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля протягом щонайменше 25 робочих днів громадськості надається можливість надавати будь-які зауваження і пропозиції до звіту з оцінки впливу на довкілля та планованої діяльності, а також взяти участь у громадських слуханнях. Детальніше про процедуру громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля буде повідомлено в оголошенні про початок громадського обговорення.

Тимчасово, на період дії та в межах території карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби (COVID-19), спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до повного його скасування та протягом 30 днів з дня скасування карантину, громадські слухання не проводяться і не призначаються на дати, що припадають на цей період, про що зазначається в оголошенні про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля.

13. Громадське обговорення обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля

Протягом 20 робочих днів з дня оприлюднення цього повідомлення на офіційному веб-сайті уповноваженого органу громадськість має право надати уповноваженому органу, зазначеному у пункті 15 цього повідомлення, зауваження і пропозиції до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля.

Надаючи такі зауваженні і пропозиції, вкажіть реєстраційний номер справи про оцінку впливу на довкілля планованої діяльності в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля (зазначений на першій сторінці цього повідомлення). Це значно спростить процес реєстрації та розгляду Ваших зауважень і пропозицій.

У разі отримання таких зауважень і пропозицій громадськості вони будуть розміщені в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля та передані суб’єкту господарювання (протягом трьох робочих днів з дня їх отримання). Особи, що надають зауваження і пропозиції, своїм підписом засвідчують свою згоду на обробку їх персональних даних. Суб’єкт господарювання під час підготовки звіту з оцінки впливу на довкілля зобов’язаний врахувати повністю, врахувати частково або обґрунтовано відхилити зауваження і пропозиції громадськості, надані у процесі громадського обговорення обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля. Детальна інформація про це включається до звіту з оцінки впливу на довкілля.

14. Рішення про провадження планованої діяльності

Відповідно до законодавства рішенням про провадження даної планованої діяльності буде документ дозвільного характеру, а саме Дозвіл на виконання будівельних робіт (стаття 37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», та  Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та інші документи дозвільного характеру у сфері охорони довкілля

 (вид рішення відповідно до частини першої статті 11 Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”)

що видається Державною архітектурно-будівельною інспекцією України, Департаментом екології та природних ресурсів ОДА у Дніпропетровської області.

 (орган, до повноважень якого належить прийняття такого рішення)

15. Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до

Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Департамент екологічної оцінки та контролю, 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, тел./факс. (044) 206-31-40, 206-31-50, e-mail: [email protected], контактна особа: Котяш Лада Павлівна.  

 (найменування уповноваженого органу, поштова адреса, електронна адреса, номер телефону та контактна особа)

Суб’єкт господарювання має право розглядати більше технічних та територіальних альтернатив.