Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Оздоровлення дітей та працівників муніципальних установ: у таборі «Діти Дніпра» підбили підсумки літнього сезону та розпочали новий для проєкту «Гордість Дніпра»

31 серпня у муніципальному таборі «Діти Дніпра» підбили підсумки літнього оздоровчого сезону. За 13 змін тут відпочили 3 тисячі 900 дітей. Традиційно дозвілля юних відпочивальників урізноманітнювали активностями, зокрема, вивчали правила дорожнього руху, проводили тематичні конкурси малюнка на асфальті, опановували козацькі навички, стріляли з лука та метали списи, проводили конкурси, грали у комічний футбол і водне поло, влаштовували ярмарки з різного роду послугами та розвагами, які придумували і пропонували самі діти, організовували майстер-класи, лекції тощо.

«З новинок цього сезону — ми влаштували зустріч з представниками ДСНС, які провели показові навчання, дали можливість дітям відчути себе рятувальниками та обливали їх з гідранта. Для наших відпочивальників ми створили курс психологічних тренінгів «Просто про ковід», під час якого фахівці роз’яснювали дітям, що, дотримуючись певних правил, можна достатньо легко пристосуватися до нових вимог життя і убезпечити себе від хвороби. А до Дня Незалежності провели патріотичний фестиваль «Козацькими стежками» за участю бійців Української добровольчої армії. Це знаковий захід, адже на базі закладу формувалися перші добровольчі батальйони», – розповіла директорка КП «Оздоровлення та відпочинок» ДМР Лілія Березовська.

Наразі на базі табору «Діти Дніпра» приймають працівників муніципальних установ за проєктом «Гордість Дніпра». На першу зміну заїхали 174 відпочивальники: медичні працівники, викладачі, представники соціальної сфери, комунальники тощо. Для них розроблено щоденну програму дозвілля, до якої належать спортивно-оздоровчі, розважальні заходи, а також проведення інформаційно-пізнавальних лекцій тощо.

«Я вперше відпочиваю тут, і враження в мене дуже позитивні. Тут все добре організовано, прекрасне харчування, різноманітні локації для проведення часу, розроблено цілу програму для оздоровлення, також є плавання. Такий відпочинок просто необхідний дуже добре, що створено таку можливість для працівників муніципальної сфери», – поділилася враженнями вихователька дитячого садочка Любов Суліменко.

Окрім табору «Діти Дніпра», відпочивальників також приймають у санаторії «Курорт Орлівщина», а також на двох базах Азовського узбережжя. Наразі на відпочинку перебувають близько 700 осіб. Сезон для дорослих триватиме до кінця жовтня.