Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Уперше у Дніпрі: для вчителів предмета «Захист України» провели дводенний тренінг на полігоні

Ночівля у бліндажі та навчання тактики бою. У Дніпрі вперше провели дводенний патріотичний тренінг для викладачів предмета «Захист України». Місцем для вишколу став стрілецький полігон «Снайпер». Навчали – професіонали-інструктори, які мають бойовий досвід.

 
«Сама ідея виникла взимку, тоді ми зустрілись із вчителями предмета «Захист України» й обговорили, що допоможе їм в роботі. Порушили питання щодо інструктажу саме для вчителів, щоб вони свої знання могли передати дітям, бо цей предмет дуже важливий саме в практичних заняттях. Ми поговорили зараз, з’явилася після тренувань пропозиція – приїздити сюди частіше й навіть на три дні, тобто з двома ночівлями», – розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

 
За два дні команда викладачів оволоділа навичками з тактичної медицини та вогневої підготовки, а ночували учасники навчань у бліндажі: «Сьогодні відпрацьовували евакуацію – за планом медики (одним з них був я) повинні були врятувати життя побратимів й пройти через території, що обстрілюють. Чого тут можемо навчити дітей: для молодших – це стрільба з пневматичної зброї, для старших – стрільба з автомата Калашникова,  й найважливіше – навчання тактичної медицини», – поділився вчитель предмета «Захист України» школи № 101 Андрій Бондарчук.


Вишкіл спеціально провели перед першим вересня, щоб вчителі змогли одразу передати свої здобутки школярам.