Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро готовий до приймання провідних американських опікових хірургів, які безкоштовно проведуть дітям надскладні операції

У  Дніпрі з 12 по 18 вересня перебуватиме команда провідних американських опікових хірургів. Це фахівці міжнародного проєкту «Doctors Collaborating to Help Children» («Лікарі об’єднуються для допомоги дітям») на чолі з  професором Гарвардської медичної школи та лікарем клініки «Massachusetts General Hospital» Геннадієм Фузайловим. Американські лікарі безкоштовно у Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні проводитимуть надскладні операції дітям з порушенням функцій верхніх чи нижніх кінцівок (контрактури чи післяопікові рубці). 

«Наша готовність до приїзду американських колег майже 100-відсоткова. Ми підготували цілий поверх у лікарні, щоб розмістити там пацієнтів, яких прооперують за згаданою програмою. Серед іншого це і палати, спеціальне обладнання, наркозні станції. Склали відповідні списки медичного персоналу, який буде задіяний в проєкті, закупили додаткові ліки, витратні матеріали. Операції, лікування – усе безкоштовно. А також за необхідності й подальша реабілітація у стінах нашого лікувального закладу. Співпрацювати з провідними американським лікарями – безцінний досвід. Пишаємося тим, що наша лікарня й місто Дніпро стане центром медичного досвіду», – підкреслив генеральний директор обласної дитячої клінічної лікарні Олексій Власов.

Під час візиту до Дніпра американські опікові хірурги планують прооперувати до 35 українських дітей. На сьогодні вже відібрано тридцять. А загалом на лікування за цим проєктом зареєструвалося вже понад 100 дітей. Для проведення операцій американськими лікарями обиралися ті, які потребують якнайшвидшого хірургічного втручання, щоб потім такі операції виконували й українські фахівці. 

«Передусім обираємо тих пацієнтів, кому операція покращить функції, а не естетичний бік. А загалом вдячні керівництву міста, команді міського голови Бориса Філатова, обласній дитячій лікарні за таку злагоджену підготовку до нашого візиту. Адміністративна частина цього проєкту дуже важлива, і у Дніпрі доклали максимум зусиль, щоб увесь механізм спрацював. Приємно вражений відгуком, ентузіазмом, як у місті взялися за втілення проєкту», – підкреслив Геннадій Фузайлов. 

Зі свого боку заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Юлія Віклієнко зазначила: «У рамках візиту американських фахівців до Дніпра з 13 вересня і впродовж місяця у місті проводитиметься інформаційна кампанія щодо запобігання та першої допомоги при опіках у дітей. Так, у школах, лікувальних закладах будуть розміщені відповідні плакати. Cімейні лікарі, вчителі проводитимуть роз’яснювальні бесіди з батьками. Також у громадських місцях (парках, дитячих майданчиках) розповсюджуватимуться інформаційні флаєри. Адже завжди краще зробити все можливе, аби запобігти, ніж потім лікувати наслідки». 

Водночас начальниця відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям і матерям департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Шмалько додала: «Опікова служба в обласній дитячій лікарні – одна з найпотужніших. Тут лікуються маленькі пацієнти з усієї Дніпропетровщини. У рамках візиту американських лікарів будуть конференції, на які запрошуватимемо долучитися і лікарів з області, щоб перейняти таких цінний досвід американських колег». 

Іще триває реєстрація на проходження лікування за проєктом «Лікарі об’єднуються для допомоги дітям».  Координатор – Мирослава Децик: +38    (067) 314 52 21. Геннадій Фузайлов: [email protected], +1-508-561-4720.