Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі з нагоди 30-ї річниці Незалежності України відзначили ветеранів АТО/ООС, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та бойових дій на території інших держав

У Дніпрі біля будівлі мерії провели урочисте нагородження з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. Медалі «Захиснику Вітчизни», «Рятівникам людства», «30 років Незалежності України» отримали ветерани АТО/ООС, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та бойових дій на території інших держав. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих за свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Перша державна відзнака, орден «За мужність» ІІІ ступеня, – Едуарду Зебіну (посмертно). Її отримали мати загиблого Людмила Заворотня і його син Віктор Зебін.

«У ці святкові дні для нашої країни вітаємо захисників, які у різні часи захищали державу. Кожен з вас виконав свій обов’язок. Велика вдячність за це і уклін. Здоров’я вам, наснаги, родинного затишку і мирного неба. Слава Україні! Героям слава!» – сказав заступник міського голови Едуард Підлубний.

Зі свого боку заступниця директора департаменту соціальної політики міськради Юлія Дмитрова підкреслила: «Такими урочистостями, відзнаками підкреслюємо, що є такі герої, наші ветерани, які мають відчувати нашу підтримку».

Водночас голова Дніпровського міського об’єднання ветеранів Афганістану Юрій Виноградов сказав: «Вдячні міській владі за те, що протягом багатьох років ми відзначаємо ветеранів, які свого часу виконали свій військовий обов’язок, – це і чорнобильці, афганці, ветерани АТО. Майже усі вони отримали поранення, контузії, різні захворювання. На службу відправляла країна, а зараз склалася така ситуація, що гарантії щодо соцзахисту покладаються на місцеву владу – це і пільговий проїзд, оздоровлення, лікування тощо. Тому вдячні керівництву міста, депутатському корпусу за виділення коштів на згадані потреби».

Зі слів депутата міської ради, голови громадської організації Дніпровської міської спілки «Союз Чорнобиль України» Ігоря Турчина, Дніпро завжди демонструє гарний приклад для усіх інших, як треба поважати, вшановувати і допомагати чорнобильцям, афганцям, АТОвцям: «Наприклад, у Дніпрі вперше встановили пам’ятники жертвам Чорнобильської катастрофи та загиблим в АТО. Окрім того, на різні заходи за чорнобильською програмою у міському бюджеті передбачено рекордні 15,5 млн грн. Це цільові кошти на матеріальну допомогу, медикаменти, санаторно-курортне лікування тощо».