Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Ревакцинованим дніпрянам почали видавати проїзні квитки на безоплатний проїзд у міському електротранспорті

20 серпня у мерії Дніпра медичним установам міста передали місячні проїзні квитки для ревакцинованих мешканців. Таке заохочення запровадив міський голова Борис Філатов. Від сьогодні квитки видаватимуть у центрах та пунктах масової вакцинації всім щепленим мешканцям після введення 2-ї дози.
«Сьогодні ми передали першу партію проїзних медичним установам міста. Квитки мають особливий дизайн, на них написано «щеплений». Діятимуть вони у вересні. Такий проїзний перед виданням має бути погашений, тобто потрібно відрізати або закреслити позначку у місці місяця дії. Наразі це може зробити лікар, який видаватиме квиток, або кондуктор чи контролер в електротранспорті», – розповів заступник директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Володимир Сусленков.
Загалом до медичних закладів наразі передано 30 тисяч проїзних.
«Від сьогодні безкоштовні проїзні видаватимуть у пунктах щеплення та центрах вакцинації. Усі вони працюють щоденно. Щеплення проводиться вакцинами «Pfizer», «CoronaVac», «Astrazeneca». Не зволікайте, вакцинуйтеся, адже це єдиний спосіб зберегти здоров’я та життя», – сказала заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР Юлія Віклієнко.
Перші проїзні почали видавати у Дніпровському центрі первинної медико-санітарної допомоги № 4 (вул. Ламана, 4). Квиток під номером 1 отримала Тамара Миколаївна Нароваткіна, якій сьогодні провели ревакцинацію.  
«Перед процедурою для мене провели інструктаж. Однак, я й сама попередньо підготувалася до відвідування закладу. Усе пройшло нормально, без ускладнень. Я вирішила зробити щеплення, тому що це необхідно, адже я живу у контакті з іншими людьми. А вакцина у разі захворювання полегшить перебіг хвороби. Бонусом отримала проїзний, дякую мерії за це. Це перший квиток – значить щасливий, я людина таланиста», – розповіла жінка.
Зі свого боку генеральний директор КНП «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» ДМР Андрій Подольний додав: «Людині, яка отримала другу дозу вакцини, лікар видає спеціальний бланк з поміткою про щеплення. Із ним пацієнт йде забирати квиток на безоплатний проїзд у міському електротранспорті. Усе просто. Вважаю, такі додаткові стимули ще більше заохотять людей до вакцинації. Водночас потрібно розуміти, що на фоні зростання випадків захворювання на COVID-19 по Україні, єдиним захистом є щеплення».