Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Делегація мерії Дніпра зустрілася з керівництвом муніципалітету м. Ірондеквойт та Бібліотеки Рочестерського університету: про що домовилися

У ході візиту до США делегація Дніпровської міської ради провела зустрічі в муніципалітеті м. Ірондеквойт (штат Нью-Йорк) та Бібліотеці Рочестерського університету.

Секретар міської ради Олександр Санжара, начальниця управління економічного розвитку та інвестицій Наталія Чернишова та директор комунального підприємства «Музей історії Дніпра» Олег Репан зустрілись з мером Ірондеквойта Джоном Пертіконом, співробітниками муніципалітету, членами Української федеральної кредитної спілки і взяли участь у святкових заходах до Дня Незалежності України. Представники мерії Дніпра вручили офіційний лист від міського голови Бориса Філатова меру Ірондеквойта, в якому висловлено подяку за сприяння налагодженню співробітництва між нашими громадами, а також за збереження української історії, традицій та цінностей на теренах США.

Водночас Джон Пертікон від імені жителів Ірондеквойта випустив заяву підтримки напередодні 30-річчя Незалежності України і висловив надію на подальшу успішну співпрацю громад міст Ірондеквойта й Дніпра.

Окрім муніципалітету, дніпровська делегація відвідала Бібліотеку університету м. Рочестера, де зустрілась з директором відділу рідкісних книг, спеціальних колекцій та збереження пані Мірандою Мімс. Саме тут розташована Українська колекція Рочестера, започаткована Мірком Пилишенком (емігрантом з України, вченим, художником і філантропом, який у 1949 р. вимушений був покинути рідну землю і поїхати до США). Один із напрямів роботи відділу – збирання матеріалів про різні громади, які живуть у Рочестері.

Під час зустрічі між сторонами досягнуто домовленість щодо підписання меморандуму про співробітництво між Бібліотекою української діаспори ім. сенатора Джона Маккейна у Дніпрі та бібліотекою університету. У рамках документа сторони почнуть працювати над спільним пілотним проєктом щодо роботи з архівами пана Пилишенка.