Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі біля мерії зібрали макулатуру в рамках акції «Обміняй папір на дерево»

У Дніпрі триває екологічна акція «Обміняй папір на дерево» – до 20 вересня збирають макулатуру від структурних підрозділів і комунальних підприємств міської ради. Це конкурсний захід – змагаються виконавчі органи: хто найбільше принесе, той отримає приз. А усі учасники обміняють макулатуру на саджанці, які висадять восени.

Організатор акції – департамент екологічної політики міськради спільно з проєктом «ЕКОсвідомість Дніпра».

«Попри те, що у міській раді електронна система документообігу, все ж використовують і папір. Тому макулатура накопичується. Зараз тут зібрано багато паперів, газет, картону. Передали все це волонтерам «ЕКОсвідомості», які здадуть на перероблення, а восени – зможемо висадити молоді саджанці в рамках традиційної акції з висадження дерев у місті. Загалом хочемо привернути увагу усіх дніпрян до такої корисної справи, як збирання вторинної сировини для перероблення. Тому закликаємо також різні підприємства, установи, організації. Здавати макулатуру можна до спеціальних пунктів, які розміщені у кожному районі», – підкреслила заступниця директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ірина Козлова.

Зі свого боку амбасадорка освітньої платформи «Екоосвіта Дніпра 2021 – залучення молоді до екологічних проєктів місцевого самоврядування» Марина Ковальчук зазначила: «Наразі прийняли чергову партію макулатури. А її збирання триватиме до 20 вересня. Загалом проєкт «ЕКОсвідомості» реалізує безліч заходів екологічної політики, зокрема й із залученням бізнесу, підприємств. А в рамках цьогорічної освітньої платформи «Екоосвіта Дніпра» активно працюємо зі школами, вишами. Загалом закликаємо усіх дніпрян до екологічного способу життя навіть такими мінімальними діями, як здавання макулатури».

Департамент місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради – один із активних учасників акції «Обміняй папір на дерево».

«Зібрали і принесли достатньо багато макулатури, а особливо газет. На перший погляд, банальні дії, але філософія цього питання досить глибока. Ми не лише традиційно висаджуємо дерева, а й зберігаємо зелені насадження. Загалом збираємо і здаємо макулатуру постійно, а цього разу – в рамках відкритої акції, щоб власним прикладом показати важливість справи», – додав директор департаменту Артем Нідєлько.

В акції «Обміняй папір на дерево» лідирує департамент соціальної політики міськради, який поки приніс найбільшу кількість макулатури.