Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Підготовка до навчального року: оновлення мереж зовнішнього освітлення, тепломодернізація та ремонти у школах

У Дніпрі ведеться комплексна підготовка шкіл до нового навчального року. Так, щоб ввечері дітям було зручно повертатися додому, у провулку Крамського біля навчально-виховного комплексу № 30 встановлюють мережі зовнішнього освітлення.
«Цей провулок з’єднує школу та жваву пішохідну вулицю нижче. Саме нею діти йдуть до школи, однак біля самого закладу довгий час не було освітлення. Наразі тут протягнуть близько 770 метрів повітряної мережі та встановлять 22 світильники. Роботи плануємо завершити до кінця тижня», – розповів начальник експлуатаційно-технічного району № 2 КП «Міськсвітло» Андрій Алексеєв.
Комплексну термомодернізацію провели у середній загальноосвітній школі № 2, що на вулиці Юрія Савченка, 1.  Тут утеплили фасад та горище, замінили вікна та встановили індивідуальний тепловий пункт і прилад обліку. Роботи відбулись у рамках першого етапу спільного інвестиційного проєкту міста з ЄБРР.
«Наша школа побудована у 1936 році. Звичайно, будівля потребувала оновлення. Тому, коли тут стали проводити ремонт, ми дуже зраділи. Тепер наш заклад виглядає більш сучасно, температура відповідає встановленим нормам. Ми готові до нового навчального року», – сказала директорка СЗШ № 2 Наталя Пшенічнікова.
Зі свого боку начальник відділу реалізації інвестиційних проєктів КП «Дніпровська муніципальна енергосервісна компанія» ДМР Володимир Афанасьєв розповів про подробиці проведення ремонту у цьому закладі: «Тут утеплено понад 3 тисячі кв. м площі фасаду, 670 кв. м даху та замінено 175 кв. м вікон. Завдяки проведеним заходам нам вдалося зекономити 40 % – від базового рівня енерговтрат».
У школі № 129 (вул. Космонавтів, 1) зараз реалізують аж 3 проєкти-переможці міської програми «Бюджет участі».
«Коли ми вирішували, що подавати на «Бюджет участі», то одностайно зійшлися на трьох важливих речах: вхідні двері, підлога та вікна. Тепер старі двері, які не міняли від самого будівництва закладу, замінено на нові –металопластикові, енергоощадні та звукоізоляційні. Такі ж сучасні встановили й вікна. А от підлога була нашим найболючішим питанням, адже вона так зносилася, що була вкрита латками. Тепер у коридорі на другому поверсі лежить новенький зносостійкий лінолеум», – розповіла авторка проєктів-переможців «Бюджету участі» Олена Гордієнко.
Зі свого боку директорка СШ № 129 Наталя Ширяєва додала: «Наразі у нас замінили 260 кв. м покриття підлоги, встановили троє вхідних дверей та 6 великих вікон. Попереду реалізація ще двох проєктів «Бюджету участі». Загалом результатом ми задоволені, тепер чекаємо на реакцію учнів».
«Ці проєкти витримали велику конкуренцію, зібравши на свою підтримку майже 10 тисяч голосів. Це досить високий показник серед шкіл. На цьому активісти навчального закладу не зупинились. На 6-й етап «Бюджету участі» вони подали ще 2 проєкти, які наразі перебувають на розгляді», – підсумував головний спеціаліст відділу інноваційних проєктів департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Владислав Соловйов.