Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Безпека на дорогах: як у Дніпрі запобігають порушенням правил дорожнього руху

У Дніпрі перевірили, як водії дотримуються правил дорожнього руху, зокрема, швидкісного режиму. Цього разу інспекцію влаштували на Полтавському шосе (0.56 км) неподалік пішохідного переходу.

За словами заступника начальника управління КП «Транспортна інфраструктура міста» Геннадія Комарова, цей перехід обладнаний усім необхідним: LED-освітленням, пластиковою розміткою біло-червоного кольору, світлофором, який мигає жовтим у вечірній/нічний час, а також усіма відповідними дорожніми знаками.

«Встановити тут традиційний світлофор недоцільно, щоб не уповільнювати рух на дорозі національного значення. Таких пішохідних переходів, які обладнані світлофорами з миготливим жовтим кольором, у місті чотири. Такі світлофори у вечірній час попереджають водіїв про наявність переходу. Таким чином не уповільнюється рух транспорту і водночас забезпечується безпека для пішоходів», – сказав Геннадій Комаров.

Екіпаж патрульної поліції перевірив, як водії дотримуються швидкісного режиму, зазначеного на дорожніх знаках перед згаданим пішохідним переходом.

«Спеціальним приладом замірюємо швидкість. Зупинили одну з водійок, яка перевищила швидкість на 11 км/год. Провели з нею роз’яснювальну роботу. Нагадуємо, адміністративна відповідальність за перевищення швидкості настає після 94 км/год, враховуючи похибку вимірювання», – підкреслив інспектор, старший сержант Управління патрульної поліції у Дніпропетровській області Сергій Калінін.

Зі свого боку старший інспектор пресслужби Управління патрульної поліції у Дніпропетровській області, капітан поліції Павло Карманов зазначив: «За пів року у місті трапилося понад 270 ДТП за участю пішоходів. Дотримання швидкості, правил дорожнього руху – запорука безпеки як при пересуванні водіїв, так і під час переходу проїжджої частини пішоходами».

Стеження за дорогами відбувається за допомогою камер, які підключені до Ситуаційного центру Дніпра.

«На сьогодні по Дніпру встановлено понад 1700 камер відеоспостереження, які підключені до єдиної інформаційної системи центру. Їхню кількість іще збільшуватимемо, оскільки це безпека для містян. Окрім того, це ще й корисний інструмент для оперативних органів, зокрема й поліції, для своєчасного реагування на різні надзвичайні події, у тому числі й при скоєнні ДТП», – підкреслив заступник міського голови з питань цифрової трансформації Костянтин Цепенніков.

Водночас директор КП «Інфо-Рада-Дніпро» Дмитро Цимиренко нагадав: «Ситуаційний центр є частиною програми «Безпечне місто»: міська влада створила і запустила усю необхідну інфраструктуру, якою активно користуються й правоохоронні органи. Мета такої співпраці – забезпечення безпеки і правопорядку у місті».