Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Як сортують сміття мешканці багатоповерхівок у Дніпрі

Сортування сміття у багатоквартирних будинках Дніпра. Мешканці Запорізького шосе, 56 мають власний пункт приймання побутових відходів. Розташований він у підвалі. Організував його житель будинку Олександр Гречка. Чоловік розповідає: створили для збирання коштів для благоустрою будинку, а також, щоб привернути увагу до засмічення міста.

«Раніше тут було декілька коробок, де приймали пластик і картон, а вже зараз розрослися і приймаємо майже 40 видів побутових відходів: пластик, картон, скло, метал тощо. Ми його потім здаємо до сортувальних центрів», – поділився Олександр Гречка.

Приймають сміття звідусіль. Головне – щоб воно було чистим. На зібрані кошти від здавання сміття придбали камери відеоспостереження та висадили біля під’їзду дерева.

«На цьому прикладі ми бачимо самоорганізацію і зацікавленість мешканців у переробленні сміття, зі свого боку ми сприятимемо сортуванню у багатоквартирних будинках Дніпра», – поділився начальник відділу управління з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Павло Головаха.

У Дніпрі це не єдиний центр приймання побутових відходів. Департамент інформаційних технологій розробив відкриту мапу Дніпра mapa.dniprorada.gov.ua, на якій є також позначки пунктів приймання, які сьогодні функціонують, та ті, які планують відкрити до кінця 2021 року.

«Там зазначена адреса та інформація щодо підприємства, куди можна здати відходи та сміття. Додам, що у випадках, коли дніпряни помічають, що сміття не своєчасно вивозять або необхідно вивезти великогабарит – відповідне звернення можна подати через портал «Контакт-центр міста Дніпра» за посиланням hotline.dniprorada.gov.ua або за гарячою лінією 732 12 12 (усі оператори міста)», – підсумувала начальниця відділу програмного забезпечення баз даних департаменту інформаційних технологій Дніпровської міської ради Анна Сурдіна.