Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У муніципальному таборі «Діти Дніпра» провели конкурс екологічних агітбригад

29 липня у муніципальному таборі «Діти Дніпра» провели конкурс екологічних агітбригад. Відпочивальники разом із вихователями показали творчі номери на тему збереження навколишнього середовища.

«Головна мета цього заходу – привернути увагу дітей до екологічних проблем та сформувати в них активну позицію щодо шляхів вирішення. Усе це ми робимо в ігровому творчому форматі. Окрім знань, діти за свої старання отримають нашу місцеву валюту «днєпріки», які потім можуть використати для придбання цікавих активностей», – розповіла директорка КП «Оздоровлення та відпочинок» ДМР Лілія Березовська.

Вожата-вихователька табору «Діти Дніпра» Антоніна Мисюра каже, що день видався дуже цікавим та відповідальним.

«Сьогоднішній день присвячений екологічній тематиці. Ми провели його максимально корисно: розповідали дітям про важливість збереження навколишнього середовища, про те, як можна самому робити щось на користь екології. Власне, на цю тематику ми готували виступ, а наприкінці конкурсу разом ми створимо картину того, якою чистою і доглянутою має виглядати наша планета», — розповіла подробиці дівчина.

15-річна Оксана Горякіна у захваті від конкурсу і знань, які отримала сьогодні: «Для нас влаштували цілий день, присвячений екології. Мені здається, що не в кожному таборі таке проводять. Ми дізналися про різні способи утилізації та перероблення сміття, про заходи щодо охорони довкілля та ще багато іншого. Встигли про це підготувати виступ до конкурсу. Я вважаю це корисним заняттям, адже про те, що Землю потрібно берегти, мають знати абсолютно всі на планеті». 

«Мене дуже обурює, що в океані з'являються цілі острови зі сміття. Потрібно донести людям, що це небезпечно і може призвести до екологічної катастрофи. Можливо, у такий спосіб, як ми робимо зараз, нам це хоч трошки вдасться», — висловив думку 12-річний Максим Єрьомін.