Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Підсумки дев’ятої сесії Дніпровської міської ради

28 липня відбулася дев’ята сесія Дніпровської міської ради. Під час засідання була ухвалена низка важливих рішень для життєдіяльності міста. Також депутати направили два звернення до центральних органів влади.

«Ми звернулися до Президента України, голови Верховної Ради, Кабміну та профільного комітету ВР стосовно передання місцевому самоврядуванню повноважень ведення Державного земельного кадастру. Це дозволить більш якісно формувати земельні ділянки та зменшить втрати місцевого бюджету від несформованих земельних ділянок», – зазначив секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

Друге звернення до Верховної Ради України стосується збільшення штрафів за порушення правил утримання домашніх тварин: вигулювання собак без намордників і повідців.

«Це питання безпеки і людей, і інших тварин. На чинний штраф у 51 гривню мало хто зважає», – зазначив секретар міськради. Від осені у Дніпрі почнуть ремонти чотирьох міських годинників – фасадних і наземного. Більшість з них зведені ще на початку минулого століття, тому мають історичну цінність.

«Це – годинники на будівлі колишньої Міської Думи, Будинку мисливців та на будинку № 102 по просп. Дмитра Яворницького. Вони вже досить давно не працюють, але є окрасою нашого міста. Ці годинники відновлюватимуть, зберігаючи при цьому їхню автентичність. Також годинник на перехресті просп. Дмитра Яворницького та вул. Січових стрільців збудують наново», – розповів Олександр Санжара.

Під час сесії депутати затвердили першу в країні програму зайнятості населення, що враховує розвиток інклюзивного ринку праці, зайнятості для громадян, які потребують соціального захисту, та збільшення робочих місць (завдяки розвитку малого підприємництва).

«Ще одне рішення стосується оновлення системи бібліотек. Класичні книгозбірні перетворяться на бібліохаби. Простори, де, окрім безпосереднього читання книжок, проводитимуть лекції та інші освітні інтерактиви. Вони стануть так званими центрами тяжіння у мікрорайонах. Ідею обговорювали з громадськістю та професійною спільнотою. Крім того, це слідування державним ініціативам у цьому питанні», – зазначив представник мерії.

Крім того, депутати ухвалили рішення про прийняття на баланс зачиненого кладовища біля ж/м Сокіл. Занедбану територію, на яку надходить багато скарг від людей, приводитиме до ладу КП «Міська ритуальна служба».