Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«10k Night Run» у Дніпрі: як понад 300 любителів бігу долали дистанції нічними вулицями міста

Уночі з 24 на 25 липня у Дніпрі відбувся нічний забіг «10k Night Run». Захід організовано у рамках програми «Дніпро – спортивна столиця». Таке свято проводиться у місті вже втретє. Цьогоріч у змаганнях взяли участь понад 300 бігунів: любителі й професійні спортсмени, учасники спортивних і корпоративних команд з різних міст України. Для усіх охочих – дистанції 5 та 10 км, а ще естафета 4х2,5 км. 

««10k Night Run» збирає людей, об’єднаних одним спільним почуттям любові до бігу. Це така своєрідна субкультура. Унікальність цього забігу у тому, що після змагань та отримання нагород на учасників чекає запальна вечірка. Усім нам приємно зустрітися не просто, щоб стартувати, фінішувати та розійтись, а ще поспілкуватися, поділитися емоціями, досвідом. Ми не просто самі отримуємо задоволення від того, що робимо, а ще й показуємо людям, що є різні шляхи для проведення дозвілля на основі здорових звичок», – сказала організаторка заходу Марина Філатова.

Зі свого боку начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Олександр Осипов зазначив, що мерія доклала максимум зусиль для організації нічного забігу: «Після тогорічної перерви ми вже ввійшли у справу. Усі служби міської ради працюють наразі відмінно. Це і організація перекриття руху, забезпечення громадського порядку та медичної допомоги, робота комунальних служб. Усе – щоб учасники забігу почували себе у безпеці».

Старт «10k Night Run» відбувся о 23:30 від вул. Набережна Перемоги, 9-Б. Після подолання фінішної прямої на учасників забігу та гостей заходу чекали нагородження та вечірка з конкурсами, танцями і купанням у басейні. 

Переможницею дистанції 10 км, яка до того ж побила попередній рекорд траси серед жінок, стала спортсменка Тетяна Вілісова. 

«Цей результат народився у конкуренції, адже мені її становила достойна суперниця. Я вже вдруге беру участь у нічному забігу, мені дуже подобається такий незвичний формат і прекрасна атмосфера. Тому раджу приєднуватися тим, хто бажає тримати себе у формі та ще й розважитися у колі однодумців», – поділилася враженнями спортсменка.

19-річний Богдан Микитюк з Івано-Франківська також став рекордсменом, подолавши дистанцію у 5 км за 16 хв. 18 сек.: «У Дніпрі я вперше і вперше беру участь у таких нічних змаганнях. Мені дуже сподобалося саме місто, я встиг прогулятися вдень. І захід дуже крутий. Думаю, наступного року обов’язково приїду знову». 

Спеціальні подарунки також отримали переможці у номінаціях: найяскравіший учасник забігу, а ще найбільша корпоративна команда, найбільший спортивний клуб та найшвидші команди.