Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро продовжує ділитися досвідом: делегація з Краматорська ознайомилась із впровадженням програми «Безпечна школа»

22 липня до Дніпра завітала делегація з Краматорська, щоб перейняти досвід запровадження системи єдиного освітнього простору у рамках програми «Безпечна школа». Гостям продемонстрували нові учнівські квитки, розповіли про їхню функціональність та вручили спеціально створені індивідуальні набори, на кшталт таких, що видаються школярам Дніпра. Делегатів також запросили до Ситуаційного центру, де показали, як працює електронна система відеоспостереження «Безпечна школа».
«Ми вже не вперше ділимося досвідом, адже Дніпро – перше місто в Україні, де питанням безпеки школярів опікуються системно, застосовуючи новітні технології. Ми маємо декілька напрямів роботи у програмі «Безпечна школа»: контроль відвідувань дітей, безкоштовний проїзд у громадському транспорті та ще електронні сервіси. Окремо слід сказати про учнівський квиток. Поки в жодному місті немає такого, щоб був у пластиковому вигляді, яскравий та цікавий. Це індивідуальний документ учня, який використовується як пропуск до школи, дає право на безкоштовний проїзд тощо. Маємо надію, що нашим колегам  з Краматорська стане у пригоді наш досвід, і вони залюбки використають ідеї для реалізації у своєму місті», – сказала заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директорка департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Ксенія Сушко.
Зі свого боку секретар Краматорської міської ради Ігор Станкевич зазначив: «Дніпро, я вважаю, є прикладом для всіх інших міст України щодо впровадження передових технологій безпеки мешканців. Ідея створення єдиного освітнього середовища для дітей, батьків, викладачів та представників міської влади варта уваги та того, щоб її реалізувати у кожному місті. Тут дійсно розуміють, що варто втілювати у життя, і підказують, чого робити не потрібно».