Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Велодоріжки, озеленення та тротуари: як триває капремонт вул. Кондратюка у Дніпрі

У Дніпрі триває другий етап капітального ремонту вул. Кондратюка, що на ж/м Покровський. У рамках першого етапу тут було облаштовано дорожнє покриття, частину тротуарної плитки, встановлено вуличне LED-освітлення, повідомив 16 липня заступник міського голови, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Михайло Лисенко.
«Зараз тривають підготовчі роботи, демонтаж старої тротуарної плитки, прокладається лінії автоматичного поливу. Також ми плануємо вже цього року облаштувати тут дитячі майданчики з гумовим покриттям. У мене є зауваження щодо раніше встановлених дощоприймачів – там під час опадів утворювалася калюжа. Ці дощоприймачі буде замінено», – зазначив Михайло Лисенко.
Вартість робіт, що проводяться цього року, становить 42 млн грн. Повністю завершити капремонт планується до 1 листопада.
«Тут будуть проведені роботи з озеленення: замість старих аварійних дерев буде висаджено більше ніж сотня нових, понад 3 тис. кущів та близько 2 гектарів газону. Звичайно, буде автоматична система поливу. Буде облаштовано велодоріжку. Також для безпеки дніпрян встановлять металеву огорожу, яка розділятиме тротуар та проїжджу частину, адже на цій вулиці доволі жвавий рух транспорту», – розповів депутат Дніпровської міської ради Антон Андрієнко.
Представник підрядної організації Сергій Власенко додав, що наразі на вул. Кондратюка працюють понад 20 людей та три одиниці техніки.
«Ми дуже задоволені тим, що вже зроблено на цій вулиці, адже дуже складно було їздити з дитиною у візочку. Тепер стало набагато зручніше. Чекаємо на завершення ремонту, аби побачити нові дитячі майданчики та тротуар. Упевнена, що тут гулятимемо з донечкою», – розповіла місцева мешканка Марія.