Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Зустріч з колишніми суб'єктами пробації

Після закінчення іспитового строку неповнолітні засуджені повертаються до повноцінного життя. Для більшості з них це нове життя, життя законослухняного громадянина. Часто підлітки продовжують підтримувати зв’язок із працівниками сектору ювенальної пробації. Приходять в гості, просять допомоги у вирішенні особистих питань або юридичного консультування.

07.07.2021 року організовано та проведено зустріч колишніх засуджених, що перебували на обліку в секторі ювенальної пробації. Чотири хлопці завітали у гості щоб розповісти як склалося їх життя після відбування покарання з іспитовим строком. Деякі з них зняті з обліку сектору ювенальної пробації майже 2 роки тому, один підліток – в поточному році, тож розповісти було про що. Майже в один голос хлопці стверджували, що і думки не мають про повернення до кримінального способу життя, розповідали, що умовний строк для них став останнім шансом для того, щоб зрозуміти та переосмислити свою поведінку. Хлопці ділилися своїми враженнями від дорослого життя та обговорювали плани на майбутнє. Двоє підлітків наразі навчаються, один підліток має офіційну роботу та один знаходиться в пошуку роботи.

Психологом сектору запропоновано хлопцям цікавий експеримент – написати свої плани на майбутній рік на аркуші та залишити записки в секторі, а через рік зібратися щоб дізнатися, чи вдалося досягти поставлених цілей. Підлітки з радістю прийняли участь у експерименті.

Працівники сектору намагаються влаштовувати такі зустрічі на постійній основі. Часто проводяться загальні зустрічі між колишніми засудженими та підлітками, що перебувають на обліку в секторі на даний момент. На таких зустрічах колишні суб’єкти пробації діляться своїми позитивними досягненнями, яких вони досягли після кінця іспитового строку, розповідають про нові можливості та підтримують неповнолітніх, які тільки крокують шляхом виправлення. Такі зустрічі дуже важливі оскільки неповнолітні засуджені на власні очі бачать гарний приклад, який мотивує їх до позитивних змін в житті.