Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відбувся гала-концерт всеукраїнського вокального фестивалю-конкурсу «Музичне сузір’я України»

24 червня у Дніпрі на майдані перед Палацом студентів відбувся гала-концерт всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Музичне сузір’я України». У заході взяли участь 28 найкращих вокалістів з різних областей України.  

«Цей фестиваль-конкурс проводиться у Дніпрі 5 років поспіль. Щороку нам надсилають заявки виконавці з різних міст України. Вони приїжджають до Дніпра, аби продемонструвати вокальні дані. У нас створено два журі: для оцінювання академічного вокалу та для естрадного. Головна умова нашого конкурсу — виконання пісень українською мовою. За ці роки конкурс набув великої популярності та має багато прихильників. І сьогодні ми влаштували гала-концерт, в якому беруть участь усі переможці конкурсу за весь час його існування», — розповіла організаторка фестивалю, директорка Палацу культури студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Оксана Рудковська.

Гала-концерт підтриманий грантом від програми «Культурна столиця».

«Проведення культурних та творчих заходів для молоді — одна з місій нашого університету. Тому фестиваль української пісні є визначною подією у житті як навчального закладу, так і міста загалом. Цьогоріч організатори подали проєкт гала-концерту на грант «Культурної столиці» і отримали фінансування на його реалізацію. Тож ми дуже вдячні міській владі за таку підтримку», – сказав проректор з науково-педагогічної роботи Дніпровського національного університету ім. О. Гончара Дмитро Свинаренко.

Учасниця гала-концерту, володарка гран-прі першого фестивалю Людмила Іщенко, сказала, що  із задоволенням бере участь у концерті через його неповторну атмосферність та національний колорит.

«5 років тому я брала участь у фестивалі-конкурсі та виграла гран-прі. Хочу сказати, що цей конкурс дуже відрізняється з-поміж інших, адже проводиться він для професіоналів та на високому рівні. Конкуренція тут дуже велика, і тому перемогти доволі складно, але, якщо ти витримав, то це дає тобі потужний старт у співочій кар’єрі. Тому для виконавців проведення таких заходів дуже значуща подія», — сказала Людмила Іщенко.