Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Програма співфінансування у Дніпрі: утеплення будинків ОСББ

Утеплення будинків ОСББ за програмою співфінансування у Дніпрі триває. У 2020-му до неї потрапили жителі 21 будинку, цьогоріч на черзі ще 13. Приклад – дім, що на житломасиві Покровський, 5-В. Тут уже завершили утеплення фасаду. За це мешканці об’єднання заплатили 35 % від вартості робіт (65 % коштів покрили з міського бюджету). Знадобилося на роботи півтора мільйона гривень.

Будинок № 5-В на ж/м Покровський – це всього один під’їзд, у ньому налічується 33 квартири. І він досить сильно продувався.

«Зараз не дмухає холодним вітром з розеток, коли наводиш рукою, хоча раніше це було. У планах спробувати сили на всеукраїнській програмі енергоефективності («Енергодім», – ред.): бажаємо утеплити труби у підвалі та дах будинку», – наголосив голова правління ОСББ Олександр Круглик.

Начальник відділу по роботі з проєктами управління з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець нагадав: до 31 листопада 2021 року можна подавати заявки на співфінансування, проте реалізація задуманого буде вже наступного року. Вартість проєкту може коштувати до півтора мільйона гривень (цьогоріч з міського бюджету буде профінансовано 75 %, а 25 % сплачують мешканці ОСББ). А за всеукраїнською програмою «Енергодім» проєкти можуть стартувати від 5 до 10 мільйонів гривень.

«Місто буде частково допомагати, але жителі об’єднання повинні не менше 20 % віддати власних коштів», – наголосив чиновник.

Детальніше за посиланнями: програма «Енергодім» - https://energodim.org/

Про проєкт співфінансування - http://osbb.dniprorada.gov.ua/programs/programa-rozvitku-diyalnosti-osbb-zhbk-ta-ok-zhbk