Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Пошук роботи зі службою зайнятості – це швидко, зручно, надійно

Пошук роботи зі службою зайнятості – це швидко, зручно, надійно.

В реаліях сьогодення Державна служба зайнятості трансформується та підлаштовується під сучасні вимоги, тоді коли майже весь світ переходить в онлайн режим Дніпровський міський центр зайнятості активно підтримує ініціативу розвитку «Держава у смартфоні» та пропонує  своїм клієнтам скористатись електронними сервісами Державної служби зайнятості, які значно полегшать пошук роботи для незайнятих осіб та підбір кандидатів для роботодавців.

Електронний кабінет роботодавця – це сучасний інформаційно-комунікаційний сервіс, зорієнтований, насамперед, на економію часу працедавців та підвищення ефективності їх взаємодії зі службою зайнятості. Це автоматизоване робоче місце, доступ до якого роботодавець може отримувати за допомогою комп’ютера, підключеного до мережі Інтернет.

Роботодавці через мережу можуть подати звітність; переглянути стан укомплектування заявлених вакансій та кількість претендентів, яких направили на роботу; відстежувати договори на організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру, працевлаштування після професійного навчання; переглянути актуальні резюме шукачів роботи тощо.

Електронний кабінет шукача допоможе знайти відповіді на питання з пошуку роботи, отримання соціальних послуг у центрі зайнятості, а також дізнатися про можливість тимчасової зайнятості, професійного навчання та створення власного резюме, заходи, які заплановані у центрах зайнятості, та записатися на ті з них, що зацікавили.

Електрона черга дозволяє безробітному записатися на прийом до спеціаліста у будь-якому центрі зайнятості України, не витрачаючи часу та коштів на переїзд. Через Інтернет клієнт служби зайнятості може отримати консультації щодо працевлаштування, реєстрації в службі, вибору професії, професійного навчання, тимчасової зайнятості.

Google-мапа вакансій – зручний електронний сервіс, який дозволяє дистанційно переглядати вакансії від роботодавців міста, обрати необхідний район, прокласти маршрут до місця бажаної роботипрямо на своєму смартфоні або з комп'ютера.

Ознайомитись з google-мапою вакансій по місту Дніпро, а також переглянути план заходів, що проводяться Дніпровським міським центром зайнятості, Ви можете наофіційній сторінці в мережі Facebook за посиланнямhttps://www.facebook.com/mcz.dnipro/.

Додаток «Дія» значно спростив алгоритм роботи служби зайнятості в період коронавірусної кризи. Щоб ним скористатися, потрібно лише три кроки:

1) авторизуватися у кабінеті користувача на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;

2) заповнити лише одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);

3) отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги з безробіття/або сповіщення про необхідність доопрацювання/або аргументована відмова.

У нас є великий набір дистанційних форм роботи. З їх допомогою служба зайнятості сьогодні продовжує активно розвиватися в напрямку цифрових технологій».

Завдяки налагодженій системній роботі фахівці Дніпровського міського центру зайнятості працюють для людей, щоб кожен відчув увагу і отримав реальну допомогу у вирішенні своїх проблем.