Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі по вул. Любарського реконструюють дощову каналізацію

У Дніпрі по вул. Любарського, що на житловому масиві Сонячний, розпочали роботи з реконструкції мереж дощової каналізації. При цьому частину мережі вкладуть там, де її ніколи не було, аби вирішити проблему підтоплення дворів під час рясних опадів.
«Колектор було побудовано ще у радянські часи, проте, як виявилося, він нікуди не виходив. Усі дощоприймачі через це дренували у ґрунт та під фасади будівель. Сьогодні ми розпочали роботи від вул. Любарського до вул. Маршала Малиновського. Довжина колектора – 1,2 тис. метрів. Після цього встановлять колодязі, дощоприймачі та відновлять усе асфальтове покриття», – розповів заступник міського голови, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради Михайло Лисенко.
Крім того, чиновник наголосив, що на найближчі три роки пріоритет міської влади – це саме робота з дощовою каналізацією у Дніпрі.
«Ми проведемо роботи з демонтажу старих колодязів, встановлення нових. Буде прокладатися нова пластикова труба. Через близькість ґрунтових вод нам необхідно буде виконати пониження та прокласти комунікації під ними. Експертиза, яку проводила проєктна організація, показала, що старий колектор не працює. Колодязі є, але під час дощу вони сухі», – розповів представник підрядної організації Богдан Шаповалов.
Планується, що роботи завершать за 3,5 місяці.