Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Пресконференція на тему «Закінчення подання проєктів бюджету участі 2021. Оголошення підсумків подання проєктів»

14 червня о 10-00 у приміщенні Дніпровської міської ради (просп. Д. Яворницького, 75, 7 поверх, біла зала) – пресконференція на тему «Закінчення подання проєктів бюджету участі 2021. Оголошення підсумків подання проєктів».

Спікер:

- Юлія Павлюк, директорка департаменту інноваційного розвитку ДМР.

Довідка:

Бюджет участі Дніпра - найактивніший інструменту прямої демократії для дніпрян, програма реалізується у місті з 2016 року, у 2020-му програму було продовжено до 2025 р.  

Протягом місяця (з 11 травня до 11 червня) мешканці Дніпра віком від 14 років мали можливість подати громадські проєкти. Їх подання, як і раніше, здійснювалось виключно в електронному вигляді за допомогою платформи “Громадський проєкт” (https://adm.dniprorada.gov.ua).

Від початку квітня до кінця травня департаментом інноваційного розвитку Дніпровської міської ради проводилась роз’яснювальна робота для мешканців міста. За цей період було проведено 15 занять Школи автора онлайн (кожен вівторок та четвер о 16.00) та одно заняття у форматі “Бюджет участі на галявині” у парку Зелений гай.  Для інформування мешканців  у громадському транспорті, медичних та освітніх закладах, на інформаційних дошках у дворах житлових будинків було розповсюджено рекламні постери з інформацією про процес подання проєктів бюджету участі з посиланням на сайт “Громадський проєкт”. Також було проведено рекламну кампанію у соціальних мережах Facebook та Instagram.

У 2021 році проєкти подавались за п’ятьма групами: освітні, гуманітарні, медико-соціальні, муніципальні, інформаційно-молодіжні. Було збільшено граничні суми проєктів: малі проєкти  - від 100 до 500 тис. грн,  великі - від 500 тис. до 1500 тис. грн.

Скільки проєктів було подано у 2021 році? 

Яка група проєктів виявилася найбільш популярною у громадян?

Скільки проєктів було подано у двох нових групах проєктів - медико-соціальні та інформаційно-молодіжні?

Які теми проєктів найбільш цікаві для дніпрян?

Який проєкт став найбільш оригінальним?

З якими складнощами стикались дніпряни під час подання проєктів?

Саме на ці питання спікер відповідатиме під час пресконференції.

Онлайн-трансляція відбуватиметься тут: https://www.facebook.com/dneprorada/

УВАГА! На захід  запрошуються виключно  представники пресслужби міськради.

Фото, відео та реліз будуть в офіційній розсилці мерії. Дякуємо за розуміння!