Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Нове дорожнє покриття, зупинки, тротуари: у Дніпрі розпочали другий етап реконструкції проїзної частини просп. Героїв

У Дніпрі розпочали другий етап реконструкції проїзної частини просп. Героїв (від бульвару Слави до пров. Добровольців). За проєктом замінять асфальт, ливнівки, каналізаційні люки, улаштують вісім зупинкових кишень для громадського транспорту, чотирнадцять острівців безпеки, а також нове огородження завдовжки близько 2,5 км. Зроблять майданчик для розвороту тролейбусів і кишеню для розміщення диспетчерської.

«Оскільки обсяг робіт достатньо великий, вирішили зробити комплекс робіт з реконструкції проїзної частини просп. Героїв у декілька етапів. Перший виконали у 2019 році. Зараз для проведення певних робіт необхідно буде видалити деякі дерева, але замість них неподалік будуть висаджені нові. На період укладання асфальту рух на згаданій ділянці проспекту буде обмежено. Цілком ремонтні роботи планується завершити до 1 грудня», – сказав під час виїзної пресконференції 11 червня заступник міського голови, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Михайло Лисенко.

Наразі підрядна організація, яка проводить реконструкцію просп. Героїв, розпочала роботи з улаштування першої зупинкової кишені. «Розширимо проїзну частину у деяких місцях, зробимо також нові тротуари, пішохідні зони, підходи до зупинок з пониженням бордюрів. Норми доступності будуть дотримані під час реконструкції», – підкреслив начальник дільниці підрядної організації «Автомагістраль-2016» Олександр Сітало.

Дніпрянка Віра Чернишова мешкає на просп. Героїв уже майже сорок років і наголошує, що ніколи такої комплексної реконструкції тут не проводилося: «Дуже добре, що невдовзі нам тут красу зроблять. Зупинки, що є, вже старі: виходячи з транспорту, ноги можна поламати. А тепер зроблять нові заїзні кишені, дорогу, тротуари. Приємно, що міська влада приділяє увагу і житловим масивам».