Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Про підсумки проведення циклу просвітницьких заходів з актуальних питань започаткування та ведення підприємницької діяльності у квітні – червні 2021

З 22 квітня поточного року міською радою було розпочато проведення циклу просвітницьких заходів у форматі вебінарів з питань, важливих при започаткуванні та веденні підприємницької діяльності. Заходи проводились відповідно до Програми щодо реалізації регуляторної діяльності Дніпровською міською радою та її виконавчими органами на 2021– 2025 роки, яку уперше прийнято в Україні на рівні органів місцевої влади. Координатором виконання Програми та організатором заходів виступив департамент правового забезпечення міської ради.

Участь у заходах була безкоштовною для усіх бажаючих, інформація з поси-ланнями на заходи анонсувалась на офіційному вебсайті міської ради, інформаційний вебресурс «Бізнес-простір Дніпра», розділ «Он – лайн навчання», а також у меріжі Фейсбук та Інстаграм. Заходи відбувались у форматі сервісу ZOOM.

Теми, що розглядались на вебінарах мали актуальну тематику для представ-ників бізнесу, а досвідчені спікери намагались розкрити питання максимально доступно та ґрунтовно.

Один із циклів вебінарів проведено на тему: «Правові аспекти зменшення ризиків в бізнесі», він складався з 6 онлайн зустрічей, що тривали з квітня по червень та які стосувались питань, як зменшити в діяльності бізнесу ризикові моменти та які дії допоможуть їх уникнути. Інформація надавалась з урахуванням ризик-орієнтованого підходу в більшій частині контрольних/наглядових функцій держави. Відповідно до обговорюваної теми висвітлювались ризикові питання, при відсутності чи зменшенні яких в діяльності бізнесу буде зменшено ризик перевірок стосовно нього. Спікером виступила Галина Смишляєва, юрист та медіатор.

Під час вебінарів розглядались питання:

1. Нововведення фінмоніторингу — межа між підприємницькими та особистими доходами або чому варто знати джерела отримання своїх коштів.

2. Про реєстрацію бізнесу - як захистити свої вкладення, в тому числі в інтернет.

3. Оподаткування — як змінюючи бізнес-процеси зменшити ризики перевірок.

4. Активи для бізнесу — обговорюємо власність та оренду щодо приміщень, авто, обладнання та сайтів.

5. Надійна команда — шлях від ризиків з неоформленими працівниками до угод між партнерами.

6. Як договір може стати добрим захистом від боргів контрагентів та конфліктів з ними.

За результатами цього проєкту кожний учасник отримав для себе свій набір корисних інструментів, як зменшити правові ризики в своєму бізнесі та як їх контролювати.

Також, у квітні місяці проведено вебінар «Трудові відносини у ФОПа, різні типи та особливості», Спікер - Михайло Крапивко, аудитор, який надав багато корисної інформації та практичні поради з окресленого питання а також відповів на запитання учасників вебінару.

  • одним з циклів заходів стало проведення онлайн зустрічей (4 вебінара) з досвідченим спікером Соломією Бойко, експертом по Нетворкінг-просуванню, организатором понад 70 власних проєктів та івентів.

Вебінари складались з теоретичних та практичних частин, та проводились за темами:

  • «5 секретів БізнесНетворкінгу»;
  • «Нетворкінг як інструмент для просування вашого бізнесу».

З відеозаписами вебінарів та презентаційними матеріалами усі бажаючі можуть ознайомитись, звернувшись до вебресурсу «Бізнес-простір Дніпра», розділ «Онлайн навчання» офіційного вебсайту Дніпровської міської ради, за посиланням: https://dniprorada.gov.ua/uk/articles/category/onlajn-navchannya/

Найближчим часом, за результатами проведення циклу просвітницьких заходів його учасники мають змогу безкоштовно пройти онлайн тестування з питань, що розглядались на вебінарах та у разі його вдалого проходження отримати електронний сертифікат.

У подальшому, аналогічні зустрічі буде продовжено, анонси заходів буде розміщено на офіційному вебсайті Дніпровської міської ради, мережі Фейсбук та Інстаграмм.