Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі продовжують будувати нові системи водовідведення

У Дніпрі продовжують удосконалювати систему водовідведення для захисту міських територій від підтоплень. Йдеться про будівництво зливової каналізації на тих житлових масивах, де її ніколи не було. А відтак – постійно виникала проблема великої кількості води чи підтоплень територій.

Так у місті розпочинається будівництво нової дощової каналізації по вул. Мандриківській (від буд. № 310 до буд. № 12 по просп. Героїв). На 200-метровіий ділянці зроблять сім каналізаційних колодязів та 26 дощоприймачів. Після будівництва системи тут упорядкують територію: укладуть новий асфальт і бордюри.

«Вулиця Мандриківська у цьому місці – найпроблемніша на ж/м Перемога з огляду на відсутність тут зливового колектора з часів її забудови, як і цілої низки житлових масивів, які проєктувалися і будувалися без улаштування системи водовідведення, тобто зливових колекторів. Наразі на вул. Мандриківській розпочинається перший етап робіт з улаштування нової зливової каналізації. Після закінчення будівництва тут буде цілком вирішена проблема підтоплень і накопичення води після дощів», – розповів під час презентації проєкту будівництва 4 червня заступник міського голови Михайло Лисенко.

Представник мерії також наголосив, що у Дніпрі вже декілька років поспіль системно проводиться робота щодо наведення ладу у водовідведенні, на яке десятиліттями ніхто не звертав уваги. Так з нуля побудовані зливові колектори по вулиці Богомаза: приєднали низку подвір’їв ж/м Лівобережний, а також по вул. Васильківській, Моніторній, Янтарній. Нова зливова система побудована і на Селянському узвозі, а також завершується улаштування на вул. Набережній Перемоги (в районі буд. № 118).

Також Михайло Лисенко зазначив, що у цілому місто відносно добре впоралося з тією майже двомісячною нормою опадів, яка випала за дві доби. Найпроблемнішим залишається АНД район: «Це, зокрема, пов’язано з його природнім місцерозташуванням – на 1 метр нижче від рівня р. Дніпро. Деякі вулиці там розташовані зовсім у низині, тому є проблема підтоплень. А коли випала така велика кількість опадів в один момент, то дійсно це посилилось. Водночас продовжуватимемо працювати над покращенням там каналізаційної системи. Торік з АНД району взяли на свій баланс десять насосних станцій. Їхня ефективність достатньо низька, тому замовлятимемо проєкт капітального ремонту».

Зі свого боку заступник директора КП «Гідроспоруди» Михайло Ступак додав: наразі по місту продовжують працювати усі аварійні бригади підприємства, які ліквідовують аварійні засмічення дощоприймачів. Також шість бригад продовжують прочищати канал Гнилокиш (АНД район), щоб поверхневі і ґрунтові води швидко відводилися з територій.