Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Кубок Європи з триатлону: як Дніпро готується приймати міжнародні змагання

5 та 6 червня у Дніпрі відбудеться десятий фестиваль триатлону «Dnipro triathlon fest». Масштабний дводенний захід на Фестивальному причалі є також етапом Кубка Європи з триатлону. Тут змагатимуться як професійні спортсмени з 25 країн світу, так і аматори. Зокрема, це учасники з Німеччини, Франції, Італії, Іспанії, Швейцарії, США, Бельгії, Люксембургу, Австрії, Великобританії, Чилі, Норвегії, Нідерландів, Португалії, Туреччини, Угорщини, Естонії та о. Таїті.

«На Фестивальному причалі вже змонтовано понтонну систему. Усі служби готові до проведення міжнародних змагань. Є план перекриття доріг та об’їзду транспорту, план чергування поліції та водолазів. Вранці третього червня водолази очистили дно річки. Чекаємо на гарну погоду для успішного старту», – зазначив начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов.

Гонки етапу Кубка Європи проходитимуть на спринтерській дистанції. 

«Наша траса доволі компактна, усе розташовано в одному місці. Спочатку спортсмени виконують плавальний етап у Дніпрі – пливуть паралельно набережної 750 метрів, олімпійська дистанція вдвічі довша. Після – велогонка 20 км, олімпійська дистанція відповідно 40 км. І потім біговий етап 5 км, олімпійська дистанція – 10 км. Таких погодних умов, як цього року, ще не було. Ми завжди побоюємося активного сонця, а цього разу сподіваємося навпаки на потепління», – розповіла співорганізаторка Кубка Європи Марина Філатова.

Станом на 3 червня температура води у річці Дніпро сягає 17 градусів за Цельсієм. Це допустима норма для проведення змагань, каже віцепрезидент Федерації триатлону України, президент Федерації триатлону Дніпропетровської області Сергій Лисов. 

«Кажуть, що триатлон – це спорт залізних людей. Є правила змагань, які регламентують у тому числі і температуру повітря та води. Якщо температура води буде менш ніж 16 градусів за Цельсієм, а повітря – менш ніж 12, то, на жаль, змагання не відбудуться. Проте, станом на сьогодні, температура дозволяє нам провести «Dnipro triathlon fest» та Кубок Європи з триатлону», – зазначив Сергій Лисов.

За останній час це буде один із перших спортивних масштабних заходів, тож чимало уваги приділяють саме безпеці спортсменів, тренерів і вболівальників, особливо в умовах пандемії коронавірусу. 

«Крім того, що усі спортсмени, які приїдуть до нас з інших країн, здають ПЛР-тести, буде ще й тестування безпосередньо перед змаганнями. До старту будуть допущенні лише спортсмени з негативними тестами. Також буде проводитися вимірювання сатурації та температури», – розповів організаційний директор Кубка Європи Павло Балабанов.

Детальніше про перекриття руху 5 та 6 червня – за посиланням. Більше подробиць про «Dnipro triathlon fest 2021»  – на сайті організаторів.