Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Танцювальний батл: як у таборі «Діти Дніпра» святкували Міжнародний день захисту дітей

У муніципальному спортивно-патріотичному таборі «Діти Дніпра» відкрилася перша зміна. Відпочивальників – 300, більшість з яких – учасники творчих колективів міста. До Міжнародного дня захисту дітей у таборі влаштували фестиваль-конкурс «Ми – майбутнє твоє, Україно!». Це своєрідний танцювальний батл серед усіх 10 загонів.

«Ми дуже радіємо, що після року карантинних обмежень можемо повідомити: табір нарешті приймає дітей. І хоч погода сьогодні не літня, йде дощ, але настрій у всіх чудовий. До сьогоднішнього фестивалю діти спеціально не готувалися, адже усі вони творчі та майже щодня проводять на тренуваннях. І хоч у назві фестивалю є слово «конкурс», перемогла дружба», – розповів вихователь у таборі «Діти Дніпра», керівник народного ансамблю естрадно-спортивного танцю «Сюрприз» Євген Мінько.

Маленька відпочивальниця Марія у таборі «Діти Дніпра» вже вдруге: «Мені тут дуже подобається. Ми тут граємо у різні ігри, знаходимо нових друзів. Навіть вже встигли здружитися з вожатими! Сьогодні дуже сподобалося виступати, усі аплодували. Цього року вожаті стали добрішими, кімнати просторішими, ліжка ще м’якішими, а сни стали кращими», – поділилася враженнями маленька відпочивальниця Марія. Усього цього року планується 13 змін по 6 днів. Усього табір планує прийняти 3900 дітей від 8 до 15 років.

«Реєстрація була закрита буквально за кілька годин. Проте ті, хто не встиг зареєструвати дитину, можуть потрапити до резерву, заповнивши форму на сайті. Ситуації бувають різні, деякі діти можуть відмовитися від свого місця, і тоді ми будемо запрошувати відпочивальників з резерву», – наголосила директорка КП «Оздоровлення та відпочинок» Дніпровської міської ради Лілія Березовська. Вона наголосила, що у таборі «Діти Дніпра» дотримуються усіх санітарно-епідеміологічних норм: на території всього закладу відпочинку є санітайзери, кімнати кварцуються, а більшість дозвілля проводитиметься на свіжому повітрі. Як відомо, «Діти Дніпра» – це безкоштовний муніципальний табір, який було створено за ініціативою міського голови Бориса Філатова.