Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Туристичний потенціал Дніпра: як проходить II Міжнародна виставка з туризму та гостинності «Dnipro Expo 2021»

28 травня проходить II Міжнародна виставка з туризму та гостинності «Dnipro Expo 2021». Цьогоріч через карантинні обмеження – в онлайн-форматі на базі Ситуаційного центру у Дніпровській міськраді.

«Це перший захід подібного масштабу, який проходить на базі Ситуаційного центру департаменту інформаційних технологій. При цьому у нас уже є чималий досвід проведення онлайн-конференцій, зустрічей і т. д. Туризм – важливий інструмент формування зовнішнього уявлення про країну, який дає поштовх розвитку економіки. Коронавірусні обмеження наклали відбиток на сферу туризму, тож потрібно застосовувати нові технології, аби розвивати цю галузь», – зазначив директор КП «Інфо-Рада-Дніпро» Дніпровської міськради Дмитро Цимиренко.

Мета виставки – активізація внутрішнього туризму, створення майданчику для переговорів, каже начальниця Туристичного інформаційного центру Ольга Стасенко. «Тут збираються міжнародні та національні організації, представники громадськості та влади, керівники вищих профільних закладів освіти, студенти. Під час виставки ми обговорюватиме такі теми: «Туризм–2021: світові тенденції та українські реалії», «Туристично-інформаційні офіси», «Пошук нових туристичних дестинацій в межах України». Ми презентуємо Дніпро, розповімо про екомаршрути, екскурсійні тури на вікенд, тощо», – зазначила Ольга Стасенко.

«Цей форум – зокрема й майданчик для переговорів з нашими міжнародними партнерами. До нас долучилися професійні гіди з Єгипту та Болгарії, аби обмінятися досвідом», – у свою чергу додала Олеся Бровкіна, керівниця туристичної компанії. Онлайн-трансляція доступна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=SU5-2FN63zY. Виставка триватиме до 18:00 двадцять восьмого травня.