Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У дніпровських школах провели свято останнього дзвоника

Останній дзвоник пролунав 27 травня в усіх школах Дніпра. Цьогоріч у місті свято дозволили проводити тільки на вулицях, усі присутні мали бути у масках та дотримуватися дистанції. Не виняток і випускники. А у 129-й школі Придніпровська відправили у доросле життя 29 одинадцятикласників і на додачу провели 10 мініконцертів для молодшої та старшої школи з обмеженою кількістю глядачів.

«Такий формат зробили, бо розуміли, що карантин, а діти дуже хотіли свято. Тому ми написали різні сценарії, і вони були об’єднані однією темою: вітер змін, бо малеча готується перейти в інший клас, а випускники залишають стіни нашого навчального закладу», – розповіла директорка школи № 129 фізико-математичного профілю Наталія Ширяєва.

Одинадцятикласників проводжали віршами та танцями. Цьогоріч до свята долучилися й випускники минулого року, бо тоді через пандемію подібні заходи не проводилися. Вони станцювали вальс під «Imagine Dragons». Усього свято тривало зо пів години.

Чекала на останній дзвоник і одинадцятикласниця Анна Мерікова, дівчина каже, що навіть без помпезного святкування, лише із випускною стрічкою, вона змогла попрощатися зі школою та вчителями: «Насправді, дуже сумно, на жаль, школа закінчилася, для мене – це неймовірні одинадцять років. У майбутньому планую стати юристом».

 Коли провели випускників 11-А на останній шкільний урок, розпочався концерт і для середньої школи. Цьогоріч покинули стіни 157 дніпровських шкіл майже шість тисяч випускників (5 821).