Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати Дніпра проголосували за зменшення податку на квартири та окремо розташовані багаторівневі паркінги

У Дніпрі на 20 % зменшили ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів житлової нерухомості (квартири), що перебувають у власності фізичних осіб, до 1,2 %. Відповідне рішення ухвалили депутати під час 7-й чергової сесії міської ради.

Окрім того, на 50 % зменшено ставки податку на окремо розташовані багаторівневі паркінги (з часу прийняття в експлуатацію яких минуло не більше як 5 років (включно). Відтепер вони становлять: 0,5 % від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року, у 1 і 2 зонах; 0,25 % від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року, у 3 зоні.

Цим же рішенням ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, регулюються в залежності від зон (1, 2, 3). Також міські обранці зменшили ставку земельного податку для будівництва та обслуговування паркінгів на землях житлової та громадської забудови до 0,1 % від нормативної грошової оцінки (замість 2,3 %). У подальшому для обслуговування паркінгів з терміном понад 5 років, які використовуються для отримання прибутку, – 1,5 % (замість 3 %).

«Ці рішення дозволять уникнути зайвого податкового навантаження передусім для мешканців міста, а також на бізнес і нададуть можливість інвесторам, підприємцям будувати багаторівневі, окремо розташовані паркінги. А відтак – у Дніпрі продовжуватиметься розвиток паркувального простору», – зазначив директор департаменту по роботі з доходами місцевого бюджету Дніпровської міської ради Олександр Козік.