Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі реорганізують заклади культури. Творчі гуртки і посади залишаться, послуги – покращаться

У Дніпрі створюють єдиний культурний простір, в рамках якого комунальні заклади культури («Лоц-Кам’янський будинок культури», «Культурно-дозвіллєвий комплекс «Кайдацький», «Культурно-дозвільний центр «Іскра», «Будинок культури «Енергетик», «Палац культури «Північний», «Культурно-спортивний комплекс «Шинник»», «Культурно-молодіжний центр «Краснопілля»», «Будинок культури сел. Чаплі», «Будинок культури сел. Ігрень», «Вокально-хореографічний ансамбль «Юність Дніпра»») об’єднають у єдиний заклад культури – «Арттериторію». Відповідне рішення ухвалили депутати під час засідання 7-ї сесії міськради 26 травня.

За цим документом згадані заклади ліквідують як юридичні особи. При цьому буде збережено творчі гуртки і посади. Реорганізація торкнеться лише адміністрації закладів.

«Палаци культури не закриваються, а змінюють організаційну форму роботи, залишаючись у базовій мережі закладів культури. На це отримано погодження, схвальні відгуки від Міністерства культури та інформаційної політики. «Арттериторія» – проєкт, який дозволить вдихнути нове життя в чинні осередки культури нашого міста. Це розвиток, якість, нові можливості», – підкреслили в управлінні культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.