Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Фінал чемпіонату м. Дніпра з легкої атлетики серед школярів «Дитяча легка атлетика за міжнародною програмою IAAF»

14 травня об 11-00 у КПНЗ «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву № 3» ДМР (вул. Любарського, 4 А) - фінал чемпіонату м. Дніпра з легкої атлетики серед школярів «Дитяча легка атлетика  за міжнародною програмою IAAF».

Увага! о 10-45 підхід до преси начальника управління спорту департаменту гуманітарної політики ДМР Олександра Осипова та голови федерації легкої атлетики м. Дніпра та Дніпропетровської області Марини Філатової.

Довідка:   

Змагання серед школярів міста з легкої атлетики вже стали традиційними, так в цьому році вони відбудуться у четверте. На жаль цього року епідемічна ситуація в країні та світі в цілому, не дозволяє проводити змагання у повному обсязі. Однак змагання все-таки відбудуться, але у скороченому форматі та з дотриманням усіх карантинних вимог.

У чемпіонаті беруть участь 8 команд (одна від кожного району міста). Склад однієї команди це 10 учнів 5-6 класів середніх загальноосвітніх шкіл міста, а саме 5 юнаків та 5 дівчат.

У змаганнях візьмуть участь представники НВК № 12, НВК № 28, НВК № 42, СЗШ 54, СЗШ 75, СЗШ 112, СШ № 129, НВК № 139.

Діти змагатимуться у 4 видах легкої атлетики: біг з бар’єрами, штовхання м’яча, стрибки, потрійний стрибок. Також будуть командні змагання, а саме естафета «ФОРМУЛА-1».

Призери та учасники змагань будуть нагороджені медалями, кубками та пам’ятними подарунками від управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Дитяча легка атлетика за програмою IAAF в школах – це програма, яка розроблена Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій. За допомогою спеціальної сумки-набору, в якій знаходиться різний інвентар для занять дитячою легкою атлетикою, учні знайомляться з теорією цього виду спорту і через практику дізнаються 26 видів легкої атлетики.

Ця програма існує та активно розвивається у школах м. Дніпра. Треба зазначити, що перше вручення легкоатлетичних наборів відбулося у 2017, і вже 29 шкіл міста успішно користуються інвентарем на своїх уроках фізичної культури.